Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Andres Vasquez på väg till ärkerivalen?

Andres Vasquez har gjort ett av den allsvenska historiens vackraste mål.
1 av 2

Andres Vasquez har gjort ett av den allsvenska historiens vackraste mål.

Conny Sillén/Scanpix

Vasquez kan vara på väg till lokalkonkurrenten.
2 av 2

Vasquez kan vara på väg till lokalkonkurrenten.

Adam Ihse / SCANPIX

Sport | 12/10/2010 08:56

Nyheter24:s Gais-expert släpper nu bomben. Andres Vasquez till Gais.

GÖTEBORG. Andres Vasquez har haft det tungt under sin sejour i Schweiz och FC Zürich är inte intresserade av att förlänga svenskens kontrakt. Nu kan Nyheter24 avslöja att Gais ska vara på jakt efter den förre IFK Göteborgspelaren.

Patrik Persson, Nyheter24:s Gais-expert menar att Vasquez faller in i den mall som Christer Wallin har satt upp gällande nyförvärven inför nästa säsong.

"Vasques stämmer in på profilen Bosmanspelare och ”inga spektakulära värvningar.” menar Persson.

Persson rapporterar dessutom att den nytillsatte sportchefen i Gais, Mats Persson, har setts tillsammans med Vasquez på Göteborgs gator.

Utöver den forne IFK-spelarens status gällande kontraktet i Zürich menar Persson att det även finns fler anledningar till att Vasquez ska vara intresserad av Gais, och att Gais ska vara intresserad av Vasquez.

"I GAIS finns även Kjell Pettersson som assisterande tränare. Han känner Vasquez väl från säsongen 2006 då han tog över som tränare för IFK efter Arne Erlandsen." skriver han.

Tony Balogh, informatör för Gais, menar att den här tiden på året är det många fotbollspelare som vill förändra sin situation och att de då ofta använder media som en slags platsannons.

Vasquez skulle mycket väl kunna bli den pusselbit de svartgröna har saknat i sitt offensiva spel efter att Wanderson lämnade klubben för den saudiarabiska ligan.

Balogh menar vidare att 99 fall av 100, är inofficiella supportersidor helt fel ute.

– Jag menar, jag är även intresserad av Zlatan Ibrahimovic, men det blir en aning svårt att få till en sådan värvning, avslutar Balogh till Nyheter24.

Se Andres Vasquez fullständigt magiska mål mot Örebro SK.