Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bajenfansen rasar efter beslutet: "Riktigt, riktigt fult"

- 16/10/2010, 15:16 -
Haris Skenderovic har precis gjort ner Christer Gustavsson.

Haris Skenderovic har precis gjort ner Christer Gustavsson.

MAJA SUSLIN / SCANPIX

Hammarbyspelaren Christer Gustavsson blev fult armbågad av Syrianskas Haris Skenderovic. Nu väljer disciplinnämnden att fria - vilket fått Hammarbysupportrarna att se rött.

STOCKHOLM. Det var när Hammarby tog emot Syrianska FC på Söderstadion som Christer Gustavsson blev fult nedgjord av Haris Skenderovic. Den 28-årige mittbacken valde att ursinningslöst armbåga Hammarbyspelaren i ansiktet.

Disciplinnämnden skulle sedan fatta beslut om avstängning men fick problem med analysen av förseelsen då videoklippen från händelsen anlände i fel filformat.

Nämnden har nu lyckats fatta ett beslut - och de väljer att fria Skenderovic.

Något som fått bland annat Pernilla OlssonSvenskafans att se rött och kunde inte förstå när disciplinnämnden "konstaterar att det inte går att fastslå att händelsen ägt rum - jag blev helt perplex". Hon fortsätter och menar att agerandet i denna fråga har varit som en tombol. "Det har varit rena lotteriet i årets superetta om man får straff eller inte".

– Jag förstår den kritiken som Hammarbysupportrarna har eftersom SvFF har hanterat hela situationen väldigt dåligt, säger Syrianskas ordförande Andreas Temiz till Nyheter24.

Temiz menar vidare att det är svårt jämföra med tidigare fall där disciplinnämnden tagit tuffa beslut eftersom han inte sett dessa, men att "förbundet har uppenbart klantat sig i den här soppan".

"Jag skulle önska att jag slutade att bli förvånad. Men det blir jag inte. Däremot blir jag fullkomligt rasande." fortsätter Olsson i sin krönika och drar parallellerna till när Charlie Davis blev avstängd i fem matcher för en liknande förseelse.

Många Hammarbysupportrar anser att en av anledningarna till degraderingen till superettan var just Davis avstängning, men där menar Temiz - att Syrianska inte står och faller med en spelare.

– En spelare gör inte hela laget, Skenderovic är en duktig spelare, men han är bara en i laget och självklart är han en duktig spelare, men vi ska ta oss upp ur superettan som ett lag - inte som individer, avslutar Temiz till Nyheter24.

SvFF har sökts utan framgång.

Spola fram till 5:00 för att se Skenderovic fula tilltag.