Lördag 18 Sep
Stockholm

Sundin ger Helsingborg nytt guldhopp

Sundin blev tvåmålsskytt mot Elfsborg.
1 av 2
Sundin blev tvåmålsskytt mot Elfsborg. Foto: Adam Ihse/SCANPIX
Därmed lever guldhoppet i allra högsta grad.
2 av 2
Därmed lever guldhoppet i allra högsta grad. Foto: Adam Ishe/SCANPIX

Erik Sundin såg till så att Skåneklubben fortsatt har vittring på guldet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Matchfakta:

Mål: 0-1 (11) May Mahlangu, 1-1 (45) Mathias Florén, 1-2 (58) Erik Sundin, 1-3 (73) Erik Sundin

Varningar: Jon Jönsson (Elfsborg), Jesper Christiansen (Elfsborg), Oscar Hiljemark (Elfsborg), Oscar Berglund (Helsingborg).

Domare: Stefan Johannesson

Arena: Borås Arena

Publiksiffra: 8 593

BORÅS. Helsingborg var tvunget att vinna i kväll för att haka på Malmö FF i toppen av tabellen. Det gjorde man också tack vare Erik Sundin.

Matchens första mål gjorde May Mahlangu som blev frispelad av just Sundin. Precis innan halvtidsvilan kvitterade Mathias Florén som nickade in Stefan Ishizakis frispark.

I den andra halvleken hittade Marcus Lantz fram med en fin passning till den kvicke anfallaren som kom helt fri med Jesper Christiansen. 31-åringen rullade in sitt första för kvällen.

Dryga kvarten senare fastställde han slutresultatet. Målkungen Alexander Gerndt spelade fram till den förre Trelleborgsspelaren som elegant chippade in sitt andra mål för kvällen.

– Det har känts bra egentligen hela året, så det kändes skönt att sätta dit de två. Det kändes som att vi skulle få en hel del ytor eftersom de stannar med sina två mittbackar. Det var jag och Gerndt mot de två, säger matchhjälten till Canal Plus.

”Galet. Sundin är överjävligt kylig och sätter retfullt enkelt 3-1. Herrejesus!”, skriver Expressens fotbollsreporter Daniel Kristoffersson på Twitter.

Samtidigt som serieledaren Malmö FF förlorade har båda rivalerna samma poäng inför de avslutande omgångarna.

– Vi har inte funderat så mycket på det, vi är rätt nöjda med att vinna här i dag. Nu är det tre matcher kvar och vi har sämre målskillnad, så vi får jobba vidare och stänka in en del, säger tvåmålsskytten.

Sundin har gjort mål på Helsingborg också

Kommentera
Kopiera länk
Dela