Sundin blev tvåmålsskytt mot Elfsborg.
1 av 2
Sundin blev tvåmålsskytt mot Elfsborg. - Foto: Adam Ihse/SCANPIX
Därmed lever guldhoppet i allra högsta grad.
2 av 2
Därmed lever guldhoppet i allra högsta grad. - Foto: Adam Ishe/SCANPIX

Sundin ger Helsingborg nytt guldhopp

Erik Sundin såg till så att Skåneklubben fortsatt har vittring på guldet.


Matchfakta:

Mål: 0-1 (11) May Mahlangu, 1-1 (45) Mathias Florén, 1-2 (58) Erik Sundin, 1-3 (73) Erik Sundin

Varningar: Jon Jönsson (Elfsborg), Jesper Christiansen (Elfsborg), Oscar Hiljemark (Elfsborg), Oscar Berglund (Helsingborg).

Domare: Stefan Johannesson

Arena: Borås Arena

Publiksiffra: 8 593

BORÅS. Helsingborg var tvunget att vinna i kväll för att haka på Malmö FF i toppen av tabellen. Det gjorde man också tack vare Erik Sundin.

Matchens första mål gjorde May Mahlangu som blev frispelad av just Sundin. Precis innan halvtidsvilan kvitterade Mathias Florén som nickade in Stefan Ishizakis frispark.

I den andra halvleken hittade Marcus Lantz fram med en fin passning till den kvicke anfallaren som kom helt fri med Jesper Christiansen. 31-åringen rullade in sitt första för kvällen.

Dryga kvarten senare fastställde han slutresultatet. Målkungen Alexander Gerndt spelade fram till den förre Trelleborgsspelaren som elegant chippade in sitt andra mål för kvällen.

– Det har känts bra egentligen hela året, så det kändes skönt att sätta dit de två. Det kändes som att vi skulle få en hel del ytor eftersom de stannar med sina två mittbackar. Det var jag och Gerndt mot de två, säger matchhjälten till Canal Plus.

”Galet. Sundin är överjävligt kylig och sätter retfullt enkelt 3-1. Herrejesus!”, skriver Expressens fotbollsreporter Daniel Kristoffersson på Twitter.

Samtidigt som serieledaren Malmö FF förlorade har båda rivalerna samma poäng inför de avslutande omgångarna.

– Vi har inte funderat så mycket på det, vi är rätt nöjda med att vinna här i dag. Nu är det tre matcher kvar och vi har sämre målskillnad, så vi får jobba vidare och stänka in en del, säger tvåmålsskytten.

Sundin har gjort mål på Helsingborg också

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

1 timme sedan

NHL: Arizona flyttar till Utah

idag 01:52
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.