BP spelar i superettan nästa år.
1 av 2
BP spelar i superettan nästa år. - Foto: ERIK ABEL / SCANPIX
2 av 2
- Foto: ERIK ABEL / SCANPIX

Brommapojkarnas förfall

Brommapojkarna kommer att spendera nästa år i superettan. Detta blev klart efter att laget blivit förnedrat av BK Häcken under söndagskvällen.


BP sparkade tränaren

Efter Brommapojkarnas katastrofala höstsäsong valde klubben den 7 oktober att sparka den dåvarande tränaren Kim Bergstrand.

Något som inte gav någon effekt över huvudtaget och frågan är nu om inte klubben skulle mått bättre med erfarenheten Bergstrand besitter efter att han tidigare tagit upp Stockholmsklubben till allsvenskan.

GÖTEBORG. Brommapojkarna hade en smal chans att få behålla kontraktet och spela allsvensk fotboll även nästa år, men då har inte ett lag råd att förlora med 5-0.

BP kom till start med bästa tänkbara lag och såg inledningsvis relativt pigga.

Men moralen försvann fullständigt efter att John Chibuike givit Häcken ledningen i den sjunde matchminuten.

Botten gick ur och Häcken kunde till slut vinna matchen med 5-0.

"Häcken – BP 5-0. Ni läser det jag bara inte klarar av. Det är så oerhört, sanslöst patetiskt. Löjligt. Det är så pinsamt. Pinsamt är ordet jag sökt." skriver en uppgiven och chockad Peter Appelquist i Nyheter24:s BP-blogg.

Endast sju poäng efter sommaren

Brommapojkarna inledde säsongen betydligt mycket bättre än hur de avslutade den. Innan sommaruppehållet hade laget 18 poäng och låg tryckt i mitten av tabellen.

Sedan sommaruppehållet och förlusten av John Guidetti har klubben endast tagit sju poäng.

Brommapojkarna hamnade sist i årets allsvenska och kommer under nästa säsong att få härva runt i superettan tillsammans med lag som Jönköping Södra, Ljungskile och Hammarby IF.

Supportrarna är uppenbart bedrövade efter nedflyttningen och förnedringen i Göteborg.

"Varför åkte ni ens ner till götet om ni skulle göra såhär? För att tjäna in era pengar? För att få festa på götets klubbar? Skämmes, tamejfan." avslutar Appelquist.

Här gör supportrar narr av den sparkade BP-tränaren Kim Bergstrand.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!