Kraftigt övertag för Gefle efter första matchen

- 10/11/2010, 21:49 -

RALF BERGMAN / SCANPIX

Ifjol blev han mållös när hans Skövde förlorade kvalet till Superettan mot Trollhättan. I år satte Gefles skyttekung Jakob Orlov matchens enda mål i det första kvalmötet med Sundsvall.

SUNDSVALL. Anfallaren, som med sina nio seriemål gjorde ett mer än Alexander Gerndt i Gefle-tröjan, höll sig påpassligt framme i den 53:e minuten när Mikael Dahlberg prickade stolpen och rakade sedan in returen.

– Det var bara att sätta in den, konstaterar Orlov.

Gefles 1–0-seger var helt rättvis och det normalt sett hemmastarka laget har förstås fixat ett jätteläge att behålla sin allsvenska plats inför söndagens retur.

Gästerna var det stabilare laget matchen igenom.

Matchen i sig bjöd inte på något storspel, mycket på grund av snöovädret och det hala underlaget. som inte bjöd på något större spel, mycket på grund av snöovädret och det hala underlaget.

Gefle det bättre laget

Sundsvall hade ytterst svårt att ta sig fram i planen med mycket folk och väl i anfallsläge skapade hemmalaget inte mycket. Gefle hade å andra sidan inte heller många klara målchanser, trots stor dominans i hörnstatistiken och med ett flertal inläggsfrisparkar. Det bästa ur hemmasynvinkel skapades i andra halvlek, det främsta läget då Ari Skúlason drog en frispark i utsökt läge rakt i muren, och på stopptid tog sig inbytte Daniel Sliper runt på högerkanten, men Hannes Sigurdsson fick avslutet utanför.

– Jag tycker vi börjar bra även om vi inte kommer fram till några farligheter, säger Sundsvalls tränare Sören Åkeby.

– Sedan jämnar det ut sig och dom blir bättre än oss. Vi kommer inte upp utan duttar lite för mycket på mittplan, dom leder första halvlek.

Returen spelas på Strömvallen i Gävle på söndag med matchstart 17.30.