Tisdag 20 Apr
Stockholm

Toumas svidande sågning mot DIF

1 av 2
Sharbel Touma tröttnade.
2 av 2
Sharbel Touma tröttnade. Foto: Lennart Månsson/BLDBYRÅN

Han ville avsluta karriären i Djurgården. Men nu riktar Sharbel Touma skarp kritik mot klubben.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Sharbel Touma:

Han kom till Djurgården som en stor talang, men svek laget när de åkte ut ur Allsvenskan 1999. Som den ultimata kniven i ryggen valde han att skriva på för den värsta rivalen, AIK.

Så när spelaren värvades tillbaka till Stockholmsklubben i somras var det inte konstigt att känslor rördes upp. Folk klippte sin medlemskort och när spelaren spelade sina första matcher för DIF den här säsongen möttes han av burop från de blårandiga fansen.

Touma blev dock snabbt en av Djurgårdens bästa spelare. Något som fick fått buropen att tysta mer och mer.

Nu står det alltså klart att han lämnar DIF - igen.

STOCKHOLM. Det såg länge ut som att succémannen Sharbel Touma skulle bli kvar i Djurgården även till nästa säsong.

Men i dagarna meddelade klubben att de inte kommer överens om ett nytt kontrakt.

Nu talar den 31-årige mittfältaren ut - och passar även på att skicka en rejäl känga till klubben som han ännu en gång lämnar.

– Jag var jätteinne på att stanna och fortsätta. Jag tänkte när jag skrev på att jag vill avsluta min karriär här. Jag har stortrivts med killarna och de tog emot mig på ett väldigt bra sätt. Så allt det här är väldigt tråkigt, säger han till Aftonbladet.

Han fortsätter:

– Djurgården kom aldrig fram till några förhandlingar. Klarar man inte av att sitta ner och diskutera tycker jag inte att det är seriöst eller professionellt. Då avslutade jag det eftersom jag känt att det tagit för lång tid. Jag kan inte vänta i all evighet på att det ska lösa sig och skita i allt annat. Jag är kontraktslös och då vill man kolla igenom alla förslag man har.

Har flera alternativ

Nu är han alltså klubblös. Men han har knappast brist på intresserade klubbar.

Länge har nyblivna Syrianska varit ute efter spelaren, som dessutom jagas av en rad olika klubbar i Holland.

– I utlandet är ju fotbollen roligare, det går inte att jämföra med Sverige. Jag får ut mer av mitt spel utomlands, tyvärr. Men samtidigt spelar Syrianska en fantastiskt rolig fotboll. Jag tycker att de, när de har sina bättre dagar, spelar en fantastisk fotboll och är topp tre i Sverige tillsammans med Elfsborg och Malmö. Där är de svårslagna men det är en helhet som ska klaffa, slår Touma fast.

Så bra var Touma i Holland

Kommentera
Kopiera länk
Dela