Vad är det som händer på Kamratgården?
1 av 3
Vad är det som händer på Kamratgården? - Foto: KARIN MALMHAV / SCANPIX
2 av 3
- Foto: ERIK ABEL / SCANPIX
3 av 3
- Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Avslöjandet: Anarki på Kamratgården

"Avgå alla" är mantrat som spridit sig som löpeld genom den svenska fotbollen. Nu verkar även IFK Göteborgs spelare tagit uttrycket till sig och Nyheter24 kan avslöja att de riktar skarp kritik mot sin egen ledning.


Frankie's GBG

Markus Hankins djupgående blogg om allt som sker i IFK Göteborg kan ni finna här.

Efter artikelsläppet på Baraben, väljer exempelvis Markus Hankins att på sin blogg kommentera varför han släppte avslöjandet.

Han menar att supporterjournalistik ska rikta sig mot att ge fansen mer insyn i hur en klubb styrs och hur föreningen sköts - han är mer en konsumentreporter å fansens vägnar än någon som ska skydda IFK.

GÖTEBORG. IFK Göteborgs spelare rasar mot den nuvarande tränarstaben och den sittande ledningen. Nyheter24:s blåvitt-expert, Markus Hankins, avslöjar nu att det råder på gränsen till total anarki inom spelartruppen.

Vi har en taktik som inte håller med tanke på vilka spelare vi haft i laget den här säsongen och det behövs nu ett byte inom ledarskapet, ska en av spelarna avslöjat till Hankins.

IFK Göteborg har en intern uppgörelse som gör gällande att ingen inom föreningen får gå till media och öppet kritisera vare sig spelare, ledare eller styrelsemedlemmar - men nu ska frustrationen ha blivit total.

– Vi behöver fler spelare än Stefan Selakovic som kan slå fler än tre målpass på en säsong, säger en betänkligt upprörd spelare ur det "äldre gardet", enligt Hankins.

IFK Göteborgs ledning håller tyst

– Jag vill inte kommentera artikeln, säger Blåvitts sportchef Håkan Mild när Nyheter24 får tag på honom.

Hur ser det ut i truppen?

– Det är klart att ingen i truppen är nöjd med att vi kom på en sjundeplats, men att det skulle råda den stämningen som lyfts fram har inte kommit fram till mig, fortsätter Mild.

Kritik riktas mot inställningen mot media

Markus Hankins skriver vidare i artikeln på BaraBen.com att det förmodligen finns mycket mer att reda ut kring denna härva, men att sportchefen lagt locket på kring det mesta som händer på Kamratgården.

"Jag kommer inte åt allt, för gudarna skall veta att Kamratgården är mycket svårare att få fram information från sedan Håkan Mild tog över som sportchef."

Konsekvenserna för ledningens mer miserabla arbete kan bli många. Ett är redan nu ett faktum. William Atashkade valde att lämna IFK på grund av den bristande kompetensen.

Jag hade gärna spelat i Blåvitt. Men inte med den taktik och det ledarskap som finns nu. Nej. Kanske någon gång i framtiden, men då måste de ha genomfört stora förändringar till dess, säger han enligt Hankins.

Detta avslöjande kan bli en följetång utan dess like och "lär följa IFK in i allsvenskan 2011." avslutar Nyheter24:s IFK-skribent.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skellefteå klart för semifinal

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

3 timmar sedan
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.