Dulee Johnson är inte helt fri än.
1 av 2
Dulee Johnson är inte helt fri än. - Foto: Nils Jakobsson/BILDBYRÅN
Solna tingsrätt friade spelaren.
2 av 2
Solna tingsrätt friade spelaren. - Foto: Bertil Ericson/SCANPIX

Dulee friad - men hur länge till?

Åklagaren utesluter inte att överklaga tingsrättens friande dom.


Detta har hänt:

Dulee Johnson omhäktades under november, misstänkt för att ha våldtagit en kvinna som han träffade på en nattklubb den 26:e maj i centrala Stockholm.

Men det är knappast första gången spelaren gör sig hörd på ett negativt sätt. Tidigare i år väcktes misstankar om att han hade köpt sex från en prostituerad kvinna - men även den gången friades han.

SOLNA. I dag friades AIK-spelaren Dulee Johnson från alla våldtäktsmisstankar.

Solna tingsrätt ogillar åtalet mot den 26-årige skandalmittfältaren. Något som förvånar viceåklagaren Henrik Söderman, som inte utesluter att överklaga domen.

– Jag säger inte att det blir så utan att jag ska fatta ett beslut om det och det gör jag i sådana fall tidigast i nästa vecka, säger han till Eurosport.

Det fanns tillräckligt med bevis för en fällande dom, menar Söderman. Men än har han inte riktigt hunnit läsa igenom domen. Först då kommer han avgöra om beslutet kommer att överklagas.

– Jag har hunnit ögna igenom domen och det jag kan säga är att jag tyckte att det fanns tillräckliga skäl för att åtala, tingsrätten tycker inte att det finns tillräckliga skäl för att fälla, konstaterar Söderman.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!