Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Förbundsbasen till TV4: "Att koka soppa på en spik"

Lars-Åke Lagrell svarar på TV4:s reportageserie.
1 av 3

Lars-Åke Lagrell svarar på TV4:s reportageserie.

Fredrik Persson/SCANPIX

Oliver Cabrera.
2 av 3

Oliver Cabrera.

Ingvar Karmhed/SvD/SCANPIX

Det har hänt väldigt mycket kring Wanderson do Carmo och Gais.
3 av 3

Det har hänt väldigt mycket kring Wanderson do Carmo och Gais.

BJÖRN LARSSON ROSVALL/SCANPIX

Sport | 09/12/2010 12:18

Efter TV4:s reportage om SvFF:s stora utredning mot Oliver Cabrera och allsvenska fotbollsklubbar ger nu förbundet svar på tal.

STOCKHOLM. Söndagen den 5 december sände TV4 en uppföljning av sin långa följetong kring fotbollsagenter och dess förehavande inom svensk fotboll. En reportageserie som längs med sändningarna mötts av ständig kritik från alla håll och kanter, och nu ger sig Lars-Åke Lagrell in i eldens hetta.

– Det är väl bra att det görs reportage om fotboll, men nu förstår jag inte den påstådda oklarheten, skriver Lagrell på SvFF:s hemsida och väljer att kalla det öppna brevet för "Cabrerafallet och att koka en soppa på en spik."

Det framgår av texten att Lagrell inte kunde förstå varför TV4 gick så hårt åt klubbarna och den utredning SvFF sammanställde.

"TV 4 riktar nu in sig på utredningen som låg till grund för Disciplinnämndens beslut och det må dom ju också gärna göra. Om Besvärsnämnden anser att det finns oklarheter så begär dom förtydliganden och klargöranden. Svårare än så är det inte."

Något Besvärsnämnden inte valt att göra.

TV4 fick utstå hård kritik från Gais klubbdirektör efter sändningen i söndags.

- Det är ju helt befängt, sade Gais klubbdirektör Sebastian Arby till Nyheter24 efter reportagets sändning. Jag kan inte på något sätt se hur förbundet skulle komma fram till en annan slutsats om de gjorde om utredningen, vi ingick helt enkelt inte i någon affär och därför kan vi ju inte straffas.

Lagrell menar vidare att Sveriges största mediebolag gärna kan inställa sig under det stundande förbundsmötet och framföra de frågor de vill ställa.

"Svårare än så är det inte."

Se när Lars-Åke Lagrell reagerar kraftigt mot en supporter som ställer några "felaktiga frågor och att frågeställningarna bevisar att han inte har kunskap om SvFF:s reglemente."