Måndag 21 Jun
Stockholm

Stjärnflykten som skakar topplaget

Vad händer med Elfsborgs spelartrupp?
1 av 4
Vad händer med Elfsborgs spelartrupp?. Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
Denni Avdic har lämnat för tyska bundesliga och Werder Bremen.
2 av 4
Denni Avdic har lämnat för tyska bundesliga och Werder Bremen. Foto: ADAM IHSE / SCANPIX
3 av 4
4 av 4

Elfsborg IF var under 2010 länge med och tampades om SM-guldet, men frågan är hur 2011 års säsong kommer bli efter att laget tappat sex nyckelspelare?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BORÅS. Elfsborg IF var länge med och stred om SM-guldet under fjolårssäsongen. Nu kan Nyheter24 rapportera om ett topplag som under vintern sett en spelarflykt utan dess like. Topplaget tappade nyckelspelare till höger och vänster.

"Innan säsongen drog igång var det klart att målvakten Joakim Wulff går till Öster, att Teddy Lucic slutar, att Mathias Florén går till nykomlingen Norrköping och att lagets skyttekung Denni Avdic lämnar för spel i Bundesliga-laget Werder Bremen." skriver Simon Leppämäki på sin blogg "Simon Says" här på Nyheter24.

Nu kommer nästa kalldusch

Under gårdagens träning saknades nämligen ytterligare två spelare.

Anfallaren Fredrik Berglund har nu, liksom Lucic, lagt skorna på hyllan. Dessutom kan klubben komma att tappa lagkaptenen Martin Andersson till turkiska Büyüksehir. Veteranen med femton säsonger bakom sig i Boråslaget befinner sig just nu i Turkiet för träningsläger tillsammans med Samuel Holmén. Något som nu tvingar fram den stora frågan:

Hur ska en klubb med aspirationer om ett SM-guld kunna ersätta en spelarflykt av denna dignitet?

Leppämäki radar upp ett par tänkbara alternativ. IFK Göteborgs, Pär Ericsson, nämns som en lösning för anfallet och även Lasse Nilsson i holländska Vitesse, kan tänkas bli en lösning men "frågan är om han verkligen är rätt spelartyp?"

Det spekuleras även i om Peter Larsson och Mikael Antonsson kan värvas in till klubbens försvarslinje. Två spelare som Elfsborg så sent som i slutet av november ska ha visat intresse för. Köpenhamnförsvararna kan dock bli dyra, men samtidigt råder det ingen brist i Boråsklubbens kassa efter försäljningarna av Emir Bajrami och Denni Avdic.

Ett av Elfsborgs nyförvärv inför säsongen, Muhammed Abdulrahman.

Kommentera
Kopiera länk
Dela