Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Klubbdirektören: "Det är inte en ny Hammarbysoppa"

- 18/01/2011, 17:33 -
1 av 3

BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

Joel Ekstrand är nu klar för spel i Italien och åttondeplacerade Udinese.
2 av 3

Joel Ekstrand är nu klar för spel i Italien och åttondeplacerade Udinese.

Pernilla Wahlman/SCANPIX

Joel Ekstrand kom till Helsingborg inför säsongen 2005. Nu medger han att HIF förvandlats till klubben i hans hjärta.
3 av 3

Joel Ekstrand kom till Helsingborg inför säsongen 2005. Nu medger han att HIF förvandlats till klubben i hans hjärta.

Conny Sillén / SCANPIX

Helsingborg tappar ett av sina absolut största guldkorn. I pressmeddelandet stod det även att klubben tagit del av "extern juridisk expertis".– Men det är inte tal om någon ny härva som den vi såg i Hammarby, säger klubbdirektören till Nyheter24.

HELSINGBORG. Joel Ekstrand, Helsingborgs unga och lovande mittback, är nu klar för italienska Udinese rapporterar HIF via sin hemsida.

Enligt klubben har det italienska mittenlaget länge haft ögonen på 21-åringen, som efter långa förhandlingar med svenska toppklubben, nu äntligen kunnat avsluta affären.

Helsingborg hävdar dessutom att affären ska räknas in som en av de bästa ekonomiska affärerna för föreningen under det senaste decenniet. Dessutom ska klubben sett till mittbackens bästa gällande vilket lag som skulle få ta del av Ekstrands tjänster.

"HIF tycker det är viktigt att Joel kommer till en klubb som fortsätter att utveckla spelare och som också har en historik av att ge unga spelare chansen."

I det pressmeddelande HIF släppte under tisdagskvällen stod det bland annat att klubben tagit hjälp av "extern juridisk hjälp".

– Ja, vi tog hjälp av Wagnsson, Martin Klettes advokatfirma, säger Helsingborgs klubbdirektör, Paul Myllenberg, till Nyheter24.

– Båda klubbarna tog hjälp av juridisk kompetens för att göra affären så smärtfri som möjligt. Vi har tidigare haft lite problem när vi sålt till italienska klubbar.

Hur menar ni då?

– Ja, det har varit stora problem med betalningar och andra klausuler som italienska klubbar inte alltid är så duktiga på att rätta sig efter.

Men det är inte tal om en ny härva, likt den vi såg i Hammarby?

– Nej, nej. Vi har mycket bättre avtal med de inblandade juridiska experterna. Det vi betalar får vi mer än väl ut i slutändan när det kommer till att pengarna faktiskt kommer till oss och att priset på Ekstrand blev det rätta, säger Myllenberg till Nyheter24.

"Vemodigt att lämna"

Samtidigt menar Ekstrand att det är med stor smärta som spelaren lämnar klubben i hans hjärta.

– Det känns både vemodigt att lämna klubben i mitt hjärta men otroligt inspirerande att få chansen i en av Europas bästa ligor!  Mitt och HIF:s gemensamma mål har hela tiden varit att utvecklas i HIF för att sedan ta nästa steg i min fotbollskarriär. Det har även varit viktigt för mig att HIF är nöjda med den ekonomiska uppgörelsen mellan klubbarna, säger Joel Ekstrand.