Fortsätter Santos göra mål i GAIS?
1 av 3
Fortsätter Santos göra mål i GAIS? - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Santos stannar i Göteborg - men byter klubb.
2 av 3
Santos stannar i Göteborg - men byter klubb. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
"Santos är värvad för att göra mål" säger Mats Persson.
3 av 3
"Santos är värvad för att göra mål" säger Mats Persson. - Foto: ADAM IHSE / SCANPIX

Örgryte lånar ut stjärnan - till ärkerivalen

Àlvaro Santos klar för spel i GAIS.


Álvaro Santos:

Född: 30 januari 1980

Då: Köptes av Helsingborg 2000 och blev snabbt en succé i Skåneklubben. Har sedan dess spelare i FC Köpenhamn, Sochaux, Strasbourg och Örgryte.

Nu: Lämnar ÖIS och lånas ut under en säsong till ärkerivalen Gais.

GÖTEBORG. Under onsdagen rapporterade Nyheter24 att Àlvaro Santos, 30, var mycket nära en övergång till storsatsande GAIS. I dag har den hete anfallaren skrivit på ett lånekontrakt med "Makrillarna" som sträcker sig säsongen ut.

- Vi hade problem med att få bollen i mål förra säsongen vilket är något som vi naturligtvis måste bli bättre på till den kommande säsongen. Det är det som vi i första hand har värvat Santos för, säger GAIS sportchef Mats Persson till Nyheter24.

Många är överraskade över att det endast handlade om ett lån. Örgryte är sedan tidigare i stor ekonomisk kris och det har länge ryktats att klubben vill sälja brassen för att underlätta de ekonomiska behoven. Mats Persson vill dock inte gå in på några ekonomiska detaljer kring övergången:

- Det var en förhandling mellan oss och Örgryte och vi kom fram till ett låneavtal. Jag vill inte diskutera detaljerna i vår överrenskommelse men vi känner oss nöjda.

Finns det chans att ni köper loss Santos efter låneperioden?

- Det gör det säkert, men som det ser ut nu är det ett lån på 2011 sedan får vi se vad som händer sen.

Frågan är vad Örgryte-supportrarna tycker om att sälja sin storstjärna till ärkerivalen.

"Det värsta är att han har möjlighet att bli GAIS bäste spelare någonsin." skriver signaturen Buchberry på Örgrytes forum på SvenskaFans.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lag Edin på ny guldjakt i VM: "Lite unikt"

Xabi Alonso nobbar Liverpool

2 timmar sedan
Xabi Alonso har inga planer på att ersätta Jürgen Klopp i Liverpool, när tysken lämnar jobbet som huvudtränare efter den här säsongen. Spanjoren stannar i Bayer Leverkusen. Just nu är det här rätt plats för mig.

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

3 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.