Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Örgryte lånar ut stjärnan - till ärkerivalen

- 20/01/2011, 15:15 -
Fortsätter Santos göra mål i GAIS?
1 av 3

Fortsätter Santos göra mål i GAIS?

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Santos stannar i Göteborg - men byter klubb.
2 av 3

Santos stannar i Göteborg - men byter klubb.

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

"Santos är värvad för att göra mål" säger Mats Persson.
3 av 3

"Santos är värvad för att göra mål" säger Mats Persson.

ADAM IHSE / SCANPIX

Àlvaro Santos klar för spel i GAIS.

GÖTEBORG. Under onsdagen rapporterade Nyheter24 att Àlvaro Santos, 30, var mycket nära en övergång till storsatsande GAIS. I dag har den hete anfallaren skrivit på ett lånekontrakt med "Makrillarna" som sträcker sig säsongen ut.

- Vi hade problem med att få bollen i mål förra säsongen vilket är något som vi naturligtvis måste bli bättre på till den kommande säsongen. Det är det som vi i första hand har värvat Santos för, säger GAIS sportchef Mats Persson till Nyheter24.

Många är överraskade över att det endast handlade om ett lån. Örgryte är sedan tidigare i stor ekonomisk kris och det har länge ryktats att klubben vill sälja brassen för att underlätta de ekonomiska behoven. Mats Persson vill dock inte gå in på några ekonomiska detaljer kring övergången:

- Det var en förhandling mellan oss och Örgryte och vi kom fram till ett låneavtal. Jag vill inte diskutera detaljerna i vår överrenskommelse men vi känner oss nöjda.

Finns det chans att ni köper loss Santos efter låneperioden?

- Det gör det säkert, men som det ser ut nu är det ett lån på 2011 sedan får vi se vad som händer sen.

Frågan är vad Örgryte-supportrarna tycker om att sälja sin storstjärna till ärkerivalen.

"Det värsta är att han har möjlighet att bli GAIS bäste spelare någonsin." skriver signaturen Buchberry på Örgrytes forum på SvenskaFans.