Måndag 19 Apr
Stockholm

Har AIK tappat kontrollen över föreningen?

Gnagets säsong är i full gång.
1 av 3
Gnagets säsong är i full gång. Foto: SÖREN ANDERSSON/SCANPIX
AIK mot Västerås blev årets första träningsmatch.
2 av 3
AIK mot Västerås blev årets första träningsmatch. Foto: SÖREN ANDERSSON/SCANPIX
Åbro förlänger med AIK
3 av 3
Åbro förlänger med AIK. Foto: Björn Larsson Ask / SvD / SCANPIX/

– Jag vill inte kommentera de ekonomiska aspekterna eller om detta påverkar framtida nyförvärv, säger AIK:s ordförande till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
AIK:s ekonomi

Under fjolåret förföll Stockholmsklubben AIK, rent sportsligt. Från svenska mästare till ett lag som kämpade för att hålla sig kvar i allsvenskan.

Under vintern gick klubben genom en framgångsrik nyemission som ska ha skjutit in nya miljoner i kassakistan. Frågan är nu om det förnyade avtalet med Åbro kan innebära mer pengar till nyförvärv. Men det är något föreningens ordförande inte vill kommentera:

– Jag vill absolut inte kommentera om det kan bli mer pengar till nyförvärv.

STOCKHOLM. I skymundan av kvällens stora derby i Globen släpper nu AIK en stor och viktig nyhet. "Gnaget" har förlängt sitt avtal med huvudsponsoren Åbro:

- Att Åbro Bryggeri skriver på ett nytt utökat och långsiktigt huvudsponsoravtal med AIK Fotboll känns väldigt roligt och viktigt. Vi har tillsammans hittat en bra form för exponering och aktiviteter som passar Åbro väl, säger Johan Cederbrant, Försäljnings- och Marknadschef på AIK Fotboll.

Detta kan vara ett led i att stärka klubbens framtida ekonomiska utsikter. Tidigare under året blev AIK klar med sin nyemission som stärkte klubbens finansiella förutsättningar och kan bli ytterligare ett led i att värva bättre spelare till laget.

– Jag vill absolut inte kommentera de ekonomiska aspekterna av klubben, jag är bara ordförande av AIK:s föreningsgren, säger Göran Lööv till Nyheter24.

Med andra ord vill inte den ickekommersiella falangen av klubben uttala sig om de finansiella aspekterna av klubbens nytecknade avtal.

– Jag kan inte svara på om avtalet kan generera mer pengar till spelarförvärv eller annat i klubben, fortsätter ordförande.

– Det får du helt enkelt ta med aktiebolaget eller med Jens Andersson om.

Men faktum kvarstår att "Gnaget" som förening fortfarande har stor genomslagskraft i medier och att Åbro därmed kan gynnas av ett nytecknat avtal:

- AIK är det allsvenska lag som syns mest i medierna. Detta i kombination med att vi på Åbro har varit med sedan 90-talet och att AIK har Sveriges trognaste publik så såg vi det som en självklarhet att fortsätta fem år till, säger Henrik Dunge, vd för Åbro i ett pressmeddelande från AIK.

Nyheter24 har förgäves sökt Jens Andersson.

Kommentera
Kopiera länk
Dela