Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny härva omger Wanderson

1 av 3

Björn Lindgren / SCANPIX /

2 av 3

mikael fritzon / SCANPIX /

Trots att det många gånger stormat runt Wanderson har han alltid haft lätt till skratt.
3 av 3

Trots att det många gånger stormat runt Wanderson har han alltid haft lätt till skratt.

ADAM IHSE / SCANPIX

Sport | 17/03/2011 10:57

Wanderson har återigen hamnat i en härva - denna gång är det saudiarabiska Al-Ahli som strular.

GÖTEBORG. Den brasilianske fotbollsspelaren, Wanderson do Carmo, har sannerligen inte haft en spikrak karriär. Den har i stället varit kantad av agenhärvor, skytteligasegrar och underliga beslut.

Och nu befinner han sig i ytterligare en tragisk och kaotisk situation.

Göteborgsklubben Gais vill ha tillbaka sin stjärnanfallare. Stjärnan själv vill inget hellre än att återvända. Al-Ahli, den saudiarabiska förening som Wanderson skrev på för, vill ge honom speltid i Sverige.

Men när affären bara var ett par underskrifter från att bli klar, föll allt ihop som ett korthus. Gais får nämligen inte tag på någon representant eller ansvarig för Al-Ahli.

-Det är svårt att säga varför. Det är en annan kultur och de har haft det turbulent i klubben. Men tiden går, säger ordföranden Christer Wallin till Aftonbladet.

Al-Ahli gick i januari ut med att de ville låna ut brassen. Dessutom avregistrerades spelaren, något som innebär att han är fri att gå var än han vill.

Konsekvensen av saudiernas tystnad kan bli ödesdigra. Gais kan tvingas kontakta Fifa för att få ett avslut på affären. Samtidigt stänger transferfönstret om två veckor – och nu verkar stressen ha infunnit sig i klubben.

– Vi har erbjudit dem en fair deal, han skulle få en av våra bättre löner och vi har två veckor på oss. Så det är bara att hoppas, avslutar Wallin.