Söndag 18 Apr
Stockholm

Krockade med Davies i bilen - får fängelse

Charlie Davies, här i Hammarbytröjan, var med om en fruktansvärd bilolycka. Föraren som var full har nu dömts till fängelse.
1 av 2
Charlie Davies, här i Hammarbytröjan, var med om en fruktansvärd bilolycka. Föraren som var full har nu dömts till fängelse. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Strax efter krocken visade Hammarbyklacken sitt stöd till Davies.
2 av 2
Strax efter krocken visade Hammarbyklacken sitt stöd till Davies. Foto: Björn Lindgren / SCANPIX

Den förre Hammarby-spelaren Charlie Davies var med om en bilolycka där han skadades svårt och en person omkom 2009. Föraren döms nu till två års fängelse.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Charlie Davies:

Född: 25 juni 1986 i Manchester, New Hampshire

Då: Spelade två säsonger med Stockholmsklubben Hammarby. Första säsongen var tung då han endast mäktade med tre mål. Hans andra år i Sverige blev dock bättre då han gjorde 14 mål under säsongen.

Nu: Återhämtar sig från bilolyckan och har kontrakt med franska Sochaux. Han skrev inför säsongen på ett utlåningskontrakt med den amerikanska fotbollsklubben DC United.

WASHINGTON. 2009 var den förre Hammarby-spelaren Charlie Davies med om en fruktansvärd bilolycka. En kvinna omkom och Davies själv ådrog sig stora skador.

Davies bröt vänster axel, höger lårben, vadben och skenben. Han ådrogs dessutom frakturer i pannan, ögonhålan, näsan och fick urinblåsan brusten. Dessutom fick han en blödning på hjärnan.

Föraren i bilen var onykter och döms nu till fängelse i två år. Hon har erkänt både rattfyllan och vållande till annans död.

Charlie Davies har inte spelat proffsfotboll sedan han var med om olyckan.

Se några höjdpunkter ur Charlie Davies karriär:

Kommentera
Kopiera länk
Dela