Mästarna Malmö inledde mästerligt

- 03/04/2011, 18:25 -
Ni behöver inte längre be till gudarna, det ser redan ljust ut.
1 av 6

Ni behöver inte längre be till gudarna, det ser redan ljust ut.

2 av 6

Rolle var nöjd. Nu kan han lämna för danska Köpenhamn med ett gott samvete.
3 av 6

Rolle var nöjd. Nu kan han lämna för danska Köpenhamn med ett gott samvete.

4 av 6

5 av 6

6 av 6

Hungern verkar inte ha mättats efter fjolårets seger i Allsvenskan.

På lördagen var det premiär i Allsvenskan. Då spelade Halmstad och Kalmar 0-0. En match som var lika usel som resultatet antyder.

På söndagen var det dags för mästarna Malmö FF att visa upp sig. Och som de underhöll. Trots turbulensen kring tränaren Roland Nilssons övergång till FC Köpenhamn kom MFF ut på Swedbank Stadion som ett mästerlag och spelade som om det var 2010 på nytt. Trelleborg hade aldrig en chans mot "di blåe".

Redan efter åtta minuter slog Wilton Figueiredo till. 1-0 till Malmö. Brassen ser mer vältränad ut än någonsin tidigare.

Fjolårets målspruta - Daniel Larsson - ökade på ledningen till 2-0 i den 24:e minuten. Då såg det dystert ut för Trellborg - men Magnus Andersson gav sitt lag en livlina i den 30:e minuten.

Ett färdigt mästarlag

2-1 till mästarna i halvtid och TFF kände kanske att de hade en chans att skrälla. Så var ej fallet. Sju minuter in andra halvleken satte Daniel Larsson 3-1 på straff och fyra minuter senare var det dags för hemmasonen Agon Mehmeti att presentera sig när han nickade in 4-1. Närmare än Kristian Haynes reducering kom inte TFF som fick sig se utspelade och besegrade med 2-4.

Malmö FF såg heta ut hela matchen och visade upp snygga kombinationer och livsfarlig målkänsla när lägena dök upp. Nyckelspelarna från i fjol är kvar och ungdomarna ett år äldre. Det syntes. Detta MFF vill och ser ut att vara det första laget på länge som kan konkurrera om en plats i Champions League.

Malmöfansen må vara sura och besvikna på "Rolle" men en sak står klart - han lämnar över ett färdigt lag till sin efterträdare och denne kommer inte ha några som helst ursäkter att misslyckas med MFF.

Och Rolle kan dessutom ta tåget över till Danmark med ett leende på läpparna och känsla av "mission accomplished".