Mästarna Malmö inledde mästerligt

Hungern verkar inte ha mättats efter fjolårets seger i Allsvenskan.

Övriga matcher under söndagen:

Mjällby 0 - 1 Helsingborg

Fjolårstvåan imponerade inte som sina skånska kollegor, men HIF tog en viktig premiärseger tack Erik Sundins segermål i den 41:a minuten.

Norrköping 2 - 0 Gais

Gais behöver sina nya anfallare Razak Omotoyossi och Wanderson. Det syntes mot Norrköping som styrdes av Astrit Ajdarevic i fin form.

Syrianska 1 - 1 Gefle

Peter Ijeh gjorde Syrianskas första mål någonsin i Allsvenskan. Redan efter fyra minuter gav han Södertäljelaget ledningen. Men rutinerade Gefle kvitterade i den 57:e minuten genom Jakob Orlov.

På lördagen var det premiär i Allsvenskan. Då spelade Halmstad och Kalmar 0-0. En match som var lika usel som resultatet antyder.

På söndagen var det dags för mästarna Malmö FF att visa upp sig. Och som de underhöll. Trots turbulensen kring tränaren Roland Nilssons övergång till FC Köpenhamn kom MFF ut på Swedbank Stadion som ett mästerlag och spelade som om det var 2010 på nytt. Trelleborg hade aldrig en chans mot "di blåe".

Redan efter åtta minuter slog Wilton Figueiredo till. 1-0 till Malmö. Brassen ser mer vältränad ut än någonsin tidigare.

Fjolårets målspruta - Daniel Larsson - ökade på ledningen till 2-0 i den 24:e minuten. Då såg det dystert ut för Trellborg - men Magnus Andersson gav sitt lag en livlina i den 30:e minuten.

Ett färdigt mästarlag

2-1 till mästarna i halvtid och TFF kände kanske att de hade en chans att skrälla. Så var ej fallet. Sju minuter in andra halvleken satte Daniel Larsson 3-1 på straff och fyra minuter senare var det dags för hemmasonen Agon Mehmeti att presentera sig när han nickade in 4-1. Närmare än Kristian Haynes reducering kom inte TFF som fick sig se utspelade och besegrade med 2-4.

Malmö FF såg heta ut hela matchen och visade upp snygga kombinationer och livsfarlig målkänsla när lägena dök upp. Nyckelspelarna från i fjol är kvar och ungdomarna ett år äldre. Det syntes. Detta MFF vill och ser ut att vara det första laget på länge som kan konkurrera om en plats i Champions League.

Malmöfansen må vara sura och besvikna på "Rolle" men en sak står klart - han lämnar över ett färdigt lag till sin efterträdare och denne kommer inte ha några som helst ursäkter att misslyckas med MFF.

Och Rolle kan dessutom ta tåget över till Danmark med ett leende på läpparna och känsla av "mission accomplished".

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.