Jonas Thern har pekats ut som en trolig ersättare till sin lagkamrat från den magiska sommaren 1994.
1 av 5
Jonas Thern har pekats ut som en trolig ersättare till sin lagkamrat från den magiska sommaren 1994. - Foto: Stefan Lindblom/SCANPIX
Roland Nilsson kommer att lämna MFF för att leda FC Köpenhamn mot nya framgångar.
2 av 5
Roland Nilsson kommer att lämna MFF för att leda FC Köpenhamn mot nya framgångar. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Roland Nilsson lämnar som bekant Malmö FF antingen till sommaren eller efter säsongens slut.
3 av 5
Roland Nilsson lämnar som bekant Malmö FF antingen till sommaren eller efter säsongens slut. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Den tidigare AIK-tränaren, Stuart Baxter, har även han pekats ut som en lämplig kandidat att ta över tronen "Rolle".
4 av 5
Den tidigare AIK-tränaren, Stuart Baxter, har även han pekats ut som en lämplig kandidat att ta över tronen "Rolle". - Foto: Martti Kainulainen/SCANPIX
Även MFF-legendaren Patrik "Bjärred" Andersson kan komma att ta över platsen på Malmöklubbens avbytarbänk.
5 av 5
Även MFF-legendaren Patrik "Bjärred" Andersson kan komma att ta över platsen på Malmöklubbens avbytarbänk. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Nyheter24 avslöjar: Här är egenskaperna Malmö FF jagar

Malmö FF är som bekant på jakt efter en ersättare till Roland Nilsson. Här är egenskaperna som den nye tränaren måste besitta för att få ta plats på mästarnas bänk.


Listan över egenskaper:

Per Ågren lyfte först och främst fram att den framtida tränaren direkt ska acceptera Malmö FF:s spelfilosofi. Den fartfyllda maskinen ska fortsätta att existera. Utöver den grundläggande inställningen ska även tränaren vara en stark ledarfigur.

Dessutom ser Ågren att han även är en duktig talangutvecklare.

- Vi har som sagt en väldigt ung trupp och en bra ungdomsakademi, så vi vill helt enkelt att han jobbar vidare på den aspekten av framgångsreceptet.

MALMÖ. Malmö FF:s jakt på en ersättare till succémannen Roland Nilsson går vidare. Och nu kan Nyheter24 avslöja de grundläggande egenskaperna som klubben letar efter under sin rekryteringsprocess.

- Det vi helt enkelt är på jakt efter är en tränare som köper vår spelidé och vågar ställa upp med laget på ett sådant sätt som underlättar för vårt mål att spela en fartfylld och offensiv fotboll, säger Malmö FF:s sportchef, Per Ågren, till Nyheter24.

Prioriteringen i klubben

Den framgångsrike sportchefen menar vidare att klubben satt upp en lista över egenskaper som de vill se hos den framtida tränaren. Men i samma veva vill Ågren inte överhuvudtaget avslöja vilka namn som dykt upp på listan över tänkbara ersättare.

- Det jag kan säga är att vi söker en kille med goda ledaregenskaper och att han överlag har samma ledarstil som Roland Nilsson.

Hur menar du?

- Ja, vi vill ha en tränare som både är hård och rättvis men samtidigt duktig på att ta hand om spelarna. En hårdför mysfarbror kan man väl kalla det - lite som "Rolle" själv.

Malmö spelar under måndagskvällen sin första riktiga hemmamatch mot Halmstad BK. Säsongspremiären blev som bekant en målrik historia när Trelleborg besegrades - även den gången inför Swedbank Arenas nybyggda läktare.

- Att Roland Nilsson lämnar till antingen sommaren eller när kontraktet går ut efter säsongen är inget som stör spelarna. De är professionella och gör allt för klubben.

Namnen på listan

Enligt uppgifter som florerar i svenska medier är fyra av namnen som skulle kunna komma att ersätta bronshjälten från 1994 bland annat Jonas Thern, Stuart Baxter, Henrik Larsson och Patrik "Bjärred" Andersson.

- Det är inget jag vill kommentera, säger Ågren bestämt.

Vad som däremot är ett faktum, är att näste tränare måste bygga vidare på MFF:s gedigna ungdomssatsning. Talangutveckling är ett nyckelord enligt Ågren och är något han upprepade gånger återkommer till.

- Vår ungdomsakademi är riktigt bra och det är något vi gärna ser fortsätter vara av hög prioritet även hos den nya tränaren, avslutar sportchefen för Nyheter24.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raymond hjälte i strid om NHL- slutspel

1 timme sedan

"Svennis" vädjan: Ge Tomasson tid

1 timme sedan
Sveriges nye förbundskapten har fått en skakig start. Sveriges mest kände fotbollstränare gillar hans filosofi – och har en önskan. Jag hoppas att vi inte dömer ut honom alldeles för tidigt, säger Sven-Göran Eriksson om Jon Dahl Tomasson.

Palmers snabba hattrick – avgjorde mot Everton

idag 01:06
Cole Palmer bjöd på stor show i Chelseas hemmaseger, 6–0, mot Everton.

Ny seger – Malmö upp i topp

igår 21:10
Tredje raka segern och hela 11–1 i målskillnad. Malmö FF har fått en kanonstart på allsvenskan. Det är en stabil match, vi åker hit och vinner med 4–0, säger Sebastian Nanasi efter mötet med Värnamo

Första segern för Häcken – efter målfest

igår 20:54
Säsongens första seger (4–3) i fotbollsallsvenskan är ett faktum för Häcken, efter ett målrikt och svängigt möte med Brommapojkarna på måndagen. Vi tar tre poäng, det är hur viktigt som helst, säger målskytten Julius Lindberg i Discovery+.

Ymers vändning – ser ut att göra comeback

igår 15:30
Svenske tennisspelaren Mikael Ymer ser ut att sikta på en comeback. 25-åringen antyder att han satsar vidare när hans avstängning – efter brott mot dopningsregler – går ut i början av nästa år.