Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Strandvallens gräsmatta bäddade för Mjällbyseger

- 16/04/2011, 17:52 -
Moestafa El Kabir gav Mjällby AIF tre otroligt viktiga poäng.

Moestafa El Kabir gav Mjällby AIF tre otroligt viktiga poäng.

Patric Söderström / Scanpix

Mjällby lyckades besegra Kalmar FF på en kalkonartad gräsmatta som inte bjöd upp till skönspel.

SÖLVESBORG. Nanne Bergstrand och Kalmar FF anlände till Sölvesborg med ett gigantiskt självförtroende. De lämnade som ett gäng ödmjuka förlorare.

Mjällby AIF blev, något överraskande, numret för stora för smålänningarna som i förra omgången avfärdade Djurgården med 3-1.

Den något slitna gräsmattan på Strandvallen bjöd sannerligen inte upp till dans. Skönliret lös med sin frånvaro och felpassarna var betydligt fler än passningarna som gick fram till rätt adress.

Med andra ord såg det ut precis som vanligt i världens jämnaste fotbollsliga.

Matchen såg länge ut att bli mållös. Varken hemmalaget eller Kalmar FF kom till några gedigna målchanser. Men "den store" Moestafa El Kabir kunde slutligen forcera in en balja som var symptomatisk för matchen i helhet.

En vänsterhörna damp ner i Kalmars straffområde. Efter vilt härjande sköt slutligen Kalmars målvakt, Petter Wastå, bollen på en stillastående El Kabir. Läderkulan rullade därefter retfult studsande in i mål och matchen hade äntligen fått ett förlösande mål. Trodde alla.

Men med undantag för några enstaka uppstick kom aldrig Kalmar tillräckligt nära för att få till en kvittering. Mjällby fick därmed sina tre första poäng för säsongen.

Och den allsvenska publiken kan konstatera att konstgräsplanerna nu måste vara ett måste.