Mohamed Bangura blev tvåmålskytt.

Dubbelt Bangura räckte inte för AIK

Elfsborg kämpade sig tillbaka in i matchen.

Fler matcher:

Det spelades två matcher till under söndagen. Häcken körde över Syrianska i Södertälje med hela 5-1 och nykomlingen Norrköping tog sin andra seger på tre matcher efter 2-1 borta mot Trelleborg. Bobbie Friberg da Cruz och Marcus Falk-Olander blev målskyttar för Norrköping.

BORÅS. Gästande AIK ställde upp med Bangura gånger två mot Elfsborg.

Och det dröjde bara 24 minuter innan comebackande Mohamed Bangura fixade 1-0-ledning som sju minuter senare blev 2-0.

AIK som inlett säsongen mycket mer stabilt än i fjol såg ut att segla mot en enkel trepoängare. Men alltid storsatsande Elfsborg ville annat. Niklas Hult reducerade i den 33:e minuten och i den andra halvleken kvitterade säsongens store värvning - David  Elm - med en styrning i den 64:e minuten.

2-2 blev även slutresultatet vilket innebär att AIK fortfarande är obesegrade efter tre omgångar.