Spelarna deppar.
1 av 3
Spelarna deppar.
Tränaren är nöjd med spelarna.
2 av 3
Tränaren är nöjd med spelarna.
Kaos i klubben - igen.
3 av 3
Kaos i klubben - igen.

Hopplösa Djurgården i fritt fall

Allt snack om finfotboll har lett till fyra raka förluster och kaos i föreningen.


Djurgårdens inledning:

Djurgården 0 - 0 AIK
Kalmar 3 - 2 Djurgården
Djurgården 0 - 1 Malmö
Gais 2 - 1 Djurgården
Djurgården 1 - 3 Norrköping

Fyra raka förluster. Sen gick det väldigt snabbt. Nu har Djurgårdens spelare övergivit tränarens "finfotboll" för en "vi-vill-hänga-kvar-taktik". Välkommen till Cirkus Stadion.

– Fotboll går ut på att vinna och om det krävs att vi ska spela ett annat spel än vi gör nu, om vi ska börja spela mer kriga och lägga upp bara för att vinna, det struntar jag i bara vi tar tre poäng. Det är det som syns i tabellen, säger stjärnan Sebastian Rajalakso till Aftonbladet.

Under söndagen var det nykomlingen Norrköping som spelade ut Djurgården med 1-3 hemma på Stadion. Nu har stockholmarna tagit en poäng på fem matcher och fiaskot slås bara av IFK Göteborgs fyra raka av fyra möjliga. Tränarna Carlos Banda och Lennart Wass sitter förmodligen löst. Och stödet från spelarna är långt från helhjärtat.

- Ja, alltså vi litar på dem så länge de är kvar. Så måste det vara, säger Daniel Sjölund som verkar hålla tummarna för att förre Djurgårdspelaren Magnus Pehrsson ska ta över redan nu i stället för nästa säsong:

- Ja, det är som jag sa förut, men det är väl mycket upp till honom själv också hur han känner. Det är inget vi kan påverka som spelare, säger han till Expressen.

Sågar utan att prata

Petade Jani Lyyski är inne på samma spår. Säga mycket utan att säga något alls.

- Jag borde egentligen vara ärlig...men jag väljer att inte säga något alls. Det blir bara fel annars, säger han till Expressen.

Sportchefen Stefan Alvéns lösning är enkel - börja om, mitt i säsongen.

- Jag tror vi måste börja helt om. Vi lägger de här fem omgångarna bakom oss så får vi se det som om vi börjar om säsongen.

Banda verkar inte förstår någonting

Mitt i kaoset står Carlos Banda och hyllar spelarnas mentala kapacitet och stöd - efter fyra raka förluster och ett eget spel som inte verkar finnas.

- Ja, det har jag faktiskt känt hela vägen. En stor eloge och heder till den mentala styrka de har visat.

Djurgården 2011 verkar utvecklas till ett cirkus - efter bara fem omgångar.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

1 timme sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

2 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

2 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.