Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Efter kaoset - Pehrsson levererade direkt

- 07/05/2011, 18:08 -
Djurgårdens nya tränare Magnus Pehrsson trivdes i solen på Stockholm Stadion.
1 av 4

Djurgårdens nya tränare Magnus Pehrsson trivdes i solen på Stockholm Stadion.

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Philip Hellquist glad efter 2-0 målet.
2 av 4

Philip Hellquist glad efter 2-0 målet.

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Djurgården höll undan bra mot Halmstad
3 av 4

Djurgården höll undan bra mot Halmstad

JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Laget firar framför fansen.
4 av 4

Laget firar framför fansen.

Magnus Pehrsson är mannen som ska ta Djurgården ur sin kris. Han fick onekligen en skön start på jobbet då Djurgården besegrade Halmstads BK efter en idiotisk utvisning från Halmstads målvakt.

STOCKHOLM. Ett krisande Djurgården kom till Stadion för att möta Halmstads BK som hade tagit dubbelt så många poäng som Djurgården i år. Josep "Pep" Clotet Ruiz lär dock inte vara särskilt nöjd han heller, då det spanska lagbygget endast skrapat ihop två poäng så här långt.

Djurgården visade tidigt i matchen att de var spelsugna. Med hög press och ett gediget passningsspel tryckte Stockholmslaget tillbaka sina gäster. Men man lyckades däremot inte skapa några nämnvärda chanser.

Med Magnus Pehrsson på tränarbänken såg det ut som Djurgårdsspelarna fått en rejäl nytändning. Och trots att de heta chanserna lös med sin frånvaro skulle hemmalaget få en fantastisk chans. Cecilio Nauzet Pérez delade ut ett par helt onödiga smällar i Philip Hellquists ansikte och fick givetvis syna det röda kortet direkt.

Djurgården fick även straff i samma situation. En straff som Kennedy Igboananike kyligt satte bakom den nyinbytte Karl-Johan Johnsson. Ett mål som blev oerhört förlösande och äntligen fick Djurgårdsfansen jubla efter en jobbig inledning på årets Allsvenska.

I den andra halvlekens inledning fick den soldränkta Stadion-publiken återigen anledning att jubla. 2008 års succéman (mål i varje match de fem första matcherna) Sebastian Rajalakso sköt snyggt in 2-0 efter passivt försvarsspel från HBK. Det var precis den här starten som Magnus Pehrsson behövde i ett Djurgården som törstar efter positiva nyheter.

När man trodde att Djurgården skulle kunna slappna av och spela ut lät man istället Halmstad komma in i matchen igen, trots en man mindre. Halmstad lyfte upp sina positioner men var lika uddlösa som ett otränat korplag. Laget har bara skrapat ihop tre mål på sina sju inledande matcher. Anledningen bakom det kunde tevetittarna beskåda under lördagseftermiddagen.

"En Magnus Pehrsson, det finns bara en Magnus Pehrsson" skanderade Djurgårdspubliken i slutet på matchen. Och nu ser tränarbytet ut att ha fått en omedelbar effekt. Frågan är bara om Djurgården även kan prestera mot de lite bättre lagen i Allsvenskan.