Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mehmeti: Jag älskar min egen ramsa

- 08/05/2011, 11:27 -
Agons favoritspelare "Pippo" Inzaghi med spelaren som Agon ofta jämförs med.
1 av 3

Agons favoritspelare "Pippo" Inzaghi med spelaren som Agon ofta jämförs med.

Antonio Calanni /SCANPIX

Jiloan Hammad och Agon Mehmeti med SM-bucklan på Malmös guldfest i höstas.
2 av 3

Jiloan Hammad och Agon Mehmeti med SM-bucklan på Malmös guldfest i höstas.

Claudio Bresciani / SCANPIX

Ett klassiskt exempel på Agon Mehmetis målgest.
3 av 3

Ett klassiskt exempel på Agon Mehmetis målgest.

PONTUS LUNDAHL / SCANPIX

En ung anfallare från Malmö med ett stort självförtroende. Rötter i Balkan. Inter som favoritlag. Det är inte bara utseendet som gör det enkelt att dra paralleller till Zlatan Ibrahimovic. Men det är en jämförelse som Agon Mehmeti har tröttnat på. Han jämför sig hellre med favoritspelaren Filippo Izaghi. 

MALMÖ. Malmös gunstling kollar oftare på spelartyper som liknar honom mer. Han beskriver sig själv som en målfarlig spelare som alltid försöker göra det enkla. För att lära sig av de stora spelarna kollar han så mycket som möjligt på fotboll, framförallt serie A.

- Inzaghi är expert på att vara på rätt ställe, det är en av mina favoritspelare. Sen skiter jag i vad Milan gör. Mitt favoritlag är Inter. De har ju Milito som också är ganska lik mig i spelstilen.

Agon Mehmeti kom till Sverige från dåvarande Jugoslavien när han var två år. Han växte upp i Bellevue och började spela för Malmö FF 2001. Under sin debutsäsong 2008 blev han snabbt en favorit bland fansen då han ofta kom in och avgjorde matcher.

Nu är han ordinarie i Malmö efter att ha gjort elva mål 2010. Hans kontrakt går ut efter säsongen och han diskuterar en kontraktsförlängning med klubben som är måna om att behålla sina stjärnor. Men många klubbar uppges vara ute efter den 21-årige talangen. Själv vill han bara fokusera på nuet.

- Jag vill bara prestera här i Malmö nu. Sen får vi se hur det blir i framtiden. Men drömmen är att spela för något storlag, Inter vore ju inte fel.

Agon, som sitter på tåget till söndagens bortamatch mot Syrianska, tror att laget ska vinna igen. Malmö inledde serien med fyra raka segrar. Men efter det har det blivit två förluster med noll mål framåt.

- Stämningen är bra i laget. Det är absolut ingen kris, det är bara ni från media som vill framställa det som det. Vi vänder det här när som helst.

Godkänd på fifa

När Agon inte tränar så hänger han en del med lagkompisarna, speciellt med Guilermo Molins.

- Vi käkar och spelar lite fifa. Jag är väl godkänd, men det är Jasmin Sudic som är bäst.

Han har alltid spelat anfallare och han har alltid, enligt honom själv, gjort mål. Det är för målen och hans härliga inställning som fansen älskar honom. Han har till och med fått en egen ramsa som ofta ekar inne i Malmös nya arena. Ramsan har samma melodi som La donna è mobile, och texten går: Tunn som en rögad ål, ändå så gör han mål, Agon Mehmeti, Agon Mehmeti. (Lägg till bred skånska också)

- Jag klagar inte på den. Det är en fantastisk ramsa som sätter sig i huvudet. Man hör när fansen sjunger den på matcherna och sen har man den i skallen hela dan.

Malmöfansen brukar ofta sjunga ramsan i samband med ett mål från Agon som brukar fira med "dödsängeln", samma målgest som Nicolas Anelka brukar göra. Målgesten dök upp i omklädningsrummet innan en match när Agon kände att han behövde just en målgest. Han frågade sina lagkamrater som tyckte att hans numera patenterade målgest var godkänd.

- Det vara bara att köra på den. Målen kommer när man har självförtroende, men man måste också få lite bollar att jobba med. Det gäller att alltid vara koncentrerad och hålla självförtroendet på topp.

Självförtroendet verkar du inte ha några problem med?

- Haha, nä det känns bra...