Stockholm

Malmös tunga spel fortsätter

Peter Ijeh jagade sitt tredje mål för i år.
1 av 3
Peter Ijeh jagade sitt tredje mål för i år. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
2 av 3
. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Abgar Barsom i närkamp
3 av 3
Abgar Barsom i närkamp. Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

En händelsefattig match i Södertälje slutade 0-0 då inget av lagen lyckades skapa några riktigt heta lägen. Syrianska var det bättre laget, men fick bara med sig en poäng.


Nykomling mot gigant

Syrianska gör sin första Allsvenska säsong. Laget har hittills bara skrapat ihop en poäng på de första sex omgångarna. Syrianska omsatte cirka 15 miljoner kronor förra året. Att jämföra med Malmös 154 miljoner.

Motståndarna Malmö FF har under sina 75 säsonger skrapat ihop 3055 poäng. Det är bara IFK Göteborg som kan slå det i den Allsvenska maratontabellen.

SÖDERTÄLJE. Spelet var igång igen på Södertälje fotbollsarena efter de tråkiga scenerna mellan Syrianska och AIK. Då tvingades matchen att avbrytas efter att smällare kastats in mot linjedomaren. Nu var det Malmös tur att komma på besök.

Det var inte något stök på läktaren. Men Peter Ijeh visade lite stökiga tendenser när hans händer på ett onödigt sätt letade sig upp i Daniel Anderssons ansikte efter en duell. Ingen åtgärd från domaren dock som lät spelet fortgå.

Syrianska inleder matchen lite piggare än sina konkurenter från skåne. Men det är en ganska tillknäppt match på konstgräset i Södertälje. När man kollar på de större ligorna när två lag med så olika ekonomiska förutsättningar möts, är det sällan som de mindre lagen kan sätta emot. Men hårdsatsande Malmö var inte på något sätt bättre än Syrianska i den första halvleken.

Med Daniel Larsson skadad fick den 19-åriga talangen Dardan Rexhepi chansen från start bredvid Agon Mehmeti i Malmöanfallet. Den unge anfallaren som avgjorde förra årets guldstrid hade dock svårt att komma till sin rätt mot Syrianska.

Peter Ijeh tvingade Malmös målvakt Dusan Melicharek till en svår räddning då han drog på ett tungt skott. Det var annars en ganska chansfattig första halvlek.

Den andra halvleken inleddes lite piggare och det är Malmö som har bestämt sig för att ta tag i taktpinnen. När skåningarna lyfte upp sina positioner kunde Syrianska istället sticka emellan med ett farligt anfall. Den långe Dinko Felic hade ett fint läge att nicka in 1-0 för sin röd-gula klubb. Men, den annars duktiga huvudspelaren, nickade utanför.

Det blev ingen patenterad målgest från Agon Mehmeti som tvingades gå av skadad efter 60 minuter. In kom istället den gamla Hammarbyaren Jeffrey Aubynn och Wilton Figueiredo gick upp på topp. Ju längre matchen led desto mer tog Syrianska över spelet. Men matchen tände aldrig riktigt till och slutade 0-0.

Ett resultat Syrianska borde vart nöjda med innan matchen mot ett Malmö som har så pass mycket mer resurser. Men efter matchen kanske Malmö bör vara mer tacksamma att man tog sin första poäng på tre matcher. Malmö möter Örebro hemma i Skåne nästa omgång och det kan bli en viktig match mellan två lag som har kommit av sig i sin form men som båda siktar mot toppen.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.