Torsdag 24 Jun
Stockholm

Helsingborg höll undan Kalmars press

10312 åskådare tog sig till Olympia under den ljumma fredagskvällen.
1 av 5
10312 åskådare tog sig till Olympia under den ljumma fredagskvällen. Foto: Björn Lindgren / SCANPIX
Frågan är om han förlänger sitt utgående kontrakt med HIF. Han verkar vara ganska sugen på att flytta hem till Stockholm trots att han såg ut att trivas idag.
2 av 5
Frågan är om han förlänger sitt utgående kontrakt med HIF. Han verkar vara ganska sugen på att flytta hem till Stockholm trots att han såg ut att trivas idag. Foto: Björn Lindgren / SCANPIX
Erik Sundin firar sitt 1-0 mål på Wayne Rooney-vis (snälla versionen).
3 av 5
Erik Sundin firar sitt 1-0 mål på Wayne Rooney-vis (snälla versionen). Foto: Björn Lindgren / SCANPIX
Conny Karlsson var nöjd med sina grabbar.
4 av 5
Conny Karlsson var nöjd med sina grabbar. Foto: Björn Lindgren /SCANPIX
Ungtupparna Joseph Baffo och Rasmus Jönsson var glada efter kämpasegern.
5 av 5
Ungtupparna Joseph Baffo och Rasmus Jönsson var glada efter kämpasegern. Foto:

Pär Hansson storspelade när Kalmar låg på för en kvittering under hela den andra halvleken. Erik Sundins mål räckte för att utöka serieledningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Tabelltoppen efter toppmötet

1 Helsingborg 9  6  2 1 12-5    20

3 Malmö FF    9  5  2  2 12-10 17

2 Kalmar FF   9  5 1  3  11-8    16

4 AIK               8  4 2 2 11-9    14

 

HELSINGBORG. Skåningarna hade jobbiga skadeproblem inför mötet med toppkonkurrenten Kalmar. Med både Hannu Patronen och Peter Larsson skadade, samt Marcus Nilsson avstängd hade Helsingborg problem med att formera sin försvarslinje.

Den 18-årige Joseph Baffo gick in i mittförsvaret tillsammans med Markus Holgersson. Framåt tvingades dessutom gotlänningen Alexander Gerndt vila eftersom han dras med en vadskada.

Helsingborg inledde matchen piggt och hade en stor del av bollinnehavet mot ett, för dagen, vitklätt Kalmar. Christoffer Andersson var nära att göra mål på ett liknande sätt som mot AIK i inledningen. Men skottet på hörnreturen gick strax över.

Men det var Helsingborg som skulle ta ledningen. Med ett fint kombinationsspel och en klackspark tog sig skåningarna in i straffområdet där Kalmarmittbaken Markus Thorbjörnsson inte kunde få undan bollen från en liggande Rasmus Jönsson som flipprade fram bollen till Erik Sundin som lättade bollen över Etrit Berisha.

Direkt efter målet bjöd Kalmars andra mittback Tobias Carlsson på ytterligare ett läge för den blonda Stockholmaren, som deklarerat att han börjat längta hem till huvudstaden. Berisha lyckades dock rädda Sundins friläge.

Kalmar var riktigt sömniga i den första halvleken. Till den andra hade dock Nanne Bergstrand väckt lite liv i den småländska hönsgården. Det var nog många Kalmariter som trodde att laget skulle få en chans att kvittera när Ricardo Santos gick omkull i straffområdet, men det ändå brassen fick var ett gult kort.

Kalmar jobbade sig allt närmre en kvittering, men Pär Hansson eller domarna stod i deras väg. Istället höll Helsingborg på att punktera matchen, men Rasmus Jönsson missade målet efter att May Malanghu frispelat honom med en läcker klack.

Men Kalmar kunde fortsätta sin press mot den blivande landslagsmålvakten Pär Hansson. Inläggen duggade tätare på Olympia än på Henrik Rydströms blogg. När Rihardo Santos inlägg nådde Mattias Johnsson trodde nog många att det var kvitterat, men återigen räddade Pär Hansson både nicken och matchen där Helsingborg kunde hålla undan och ta tre viktiga poäng.

Helsingborgs skadebekymmer rådde inte på laget som i och med Sundins mål klättrat ifrån toppkonkurrenterna Kalmar och Malmö, som bara fick 1-1 på Rambergsvallen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela