Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mästarna hittar inte tillbaka till formen

Emil Wahlström fokuserar när Agon Mehmeti försöker störa.
1 av 2

Emil Wahlström fokuserar när Agon Mehmeti försöker störa.

Björn Larsson Rosvall / SCANPIX

Rolle Nilsson har en del problem att lösa. Eller lämnar han laget redan nu?
2 av 2

Rolle Nilsson har en del problem att lösa. Eller lämnar han laget redan nu?

Björn Larsson Rosvall /SCANPIX

Sport | 20/05/2011 20:57

Malmö tog visserligen en poäng på Rambergsvallen, men Häcken var något närmare en seger än skåningarna i en match som bjöd på två klassmål.

GÖTEBORG. Malmö tog en fin trepoängare senast mot Örebro efter två underbara mål från Guilermo Molins. Hade Malmö hittat tillbaka till den inledningsvis så fina formen? Eller var det bara Molins superskott som räddade Malmö mot närkingarna? Skulle Jeffrey Aubynn kunna fylla avstängde Wilton Figueiredos lucka på mitten? Frågorna var många för de himmelsblå.

Gräsmattan på Rambergsvallen hade inte blivit så mycket bättre än sist då Solna-laget AIK var på besök. Malmö FF försökte ändå hålla bollen längs backen och spela sig igenom ett kompakt Häcken-försvar.  Och efter 25 minuter hittade kvicksilvret Jimmy Durmaz en lucka. Han rann igenom och avlsutade lågt. Men den bortre stolpen var bättre vän med Christoffer Kjällqvist än Malmös kantspringare.

Malmös målvakt Dusan Melichárek var inte lika god vän med sina stolpar när Mathias Ranegie avslutade. 1-0 kom på en mycket fin pass från Dominic Chatto som skytteligaledaren förvaltade på bästa sätt med en välplacerad rökare.

Men Malmös framtidsman Ivo Pekalski ville inte vara sämre. Om Ranegies avslut var en rökare så stänkte Pekalski in en riktig explosion upp i nättaket. Med fin akrobatik drog han liggandes i luften till på halvvolley efter en hörnretur och på den lyckoträffen kunde inte ens Kjällqvists bästa vänner göra något.

Malmö hade det mesta av spelet i en halvlek som bjöd på chanser åt båda hållen och Häcken borde nog ha gjort mål när John Chibuike drog till på halvvolley precis framför mål. Han hade dock inte samma känsla som sin motståndare och drog skottet högt över mål.

Den andra halvleken inleddes också med chanser. Agon Mehmeti var nära att sätta ledningsmålet, men lobben gick över Kjällqvist den gången. Daniel Andersson klarade sig undan ett rött kort när han gick in med dobbarna före och sträckt ben mot den evigt unge Jonas Henriksson. Men Martin Strömbergsson valde att visa ostskivan till den gamla Lagerbäckfavoriten.

När Daniel Andersson återigen borde ha fått syna det röda kortet valde Strömbergsson att hålla alla korten kvar i fickan. Och Malmö kunde fortsätta sin jakt på ytterligare två poäng. Men Häcken var också sugna på mer och var ganska nära att ta ledningen genom inbytte Majeed Waris skott. Men Melichárek kunde rädda.

Det blev inga fler mål på Rambergsvallen och frågetecknen står kvar för Malmö som har svårt att hitta tillbaka till det fina offensiva spela man visade upp i början på säsongen. I slutet av matchen skadade sig även målskytten Ivo Pekalski, det ska dock inte vara någon fara med den unga talangen.

Häcken fortsätter ta poäng och var kanske också närmast segern den här kvällen. Fortsätter Mathias Ranegie i samma form lär det bli många fler för Hissingelaget.