Emil Wahlström fokuserar när Agon Mehmeti försöker störa.
1 av 2
Emil Wahlström fokuserar när Agon Mehmeti försöker störa. - Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX
Rolle Nilsson har en del problem att lösa. Eller lämnar han laget redan nu?
2 av 2
Rolle Nilsson har en del problem att lösa. Eller lämnar han laget redan nu? - Foto: Björn Larsson Rosvall /SCANPIX

Mästarna hittar inte tillbaka till formen

Malmö tog visserligen en poäng på Rambergsvallen, men Häcken var något närmare en seger än skåningarna i en match som bjöd på två klassmål.


Malmös tränarcirkus

Roland Nilsson ska bli ny tränare för FC Köpenhamn. Han vill gå dit så snart som möjligt och kommer troligtvis lämna inom de närmaste veckorna. Vem som tar över är dock oklart.

AIK:s gamla guldtränare Stuart Baxter har tackat nej.

Anders Palmér, som idag assisterar Roland Nilsson, säger att han är redo att ta över om han skulle få förfrågan. Det kan bli en tillfällig lösning tills Malmö har hittat någon som man vill satsa på.

Agon Mehmeti förhandlar med MFF om ett nytt kontrakt och sa idag till Expressen att det känns viktigt att veta vem det blir som tar över.

GÖTEBORG. Malmö tog en fin trepoängare senast mot Örebro efter två underbara mål från Guilermo Molins. Hade Malmö hittat tillbaka till den inledningsvis så fina formen? Eller var det bara Molins superskott som räddade Malmö mot närkingarna? Skulle Jeffrey Aubynn kunna fylla avstängde Wilton Figueiredos lucka på mitten? Frågorna var många för de himmelsblå.

Gräsmattan på Rambergsvallen hade inte blivit så mycket bättre än sist då Solna-laget AIK var på besök. Malmö FF försökte ändå hålla bollen längs backen och spela sig igenom ett kompakt Häcken-försvar.  Och efter 25 minuter hittade kvicksilvret Jimmy Durmaz en lucka. Han rann igenom och avlsutade lågt. Men den bortre stolpen var bättre vän med Christoffer Kjällqvist än Malmös kantspringare.

Malmös målvakt Dusan Melichárek var inte lika god vän med sina stolpar när Mathias Ranegie avslutade. 1-0 kom på en mycket fin pass från Dominic Chatto som skytteligaledaren förvaltade på bästa sätt med en välplacerad rökare.

Men Malmös framtidsman Ivo Pekalski ville inte vara sämre. Om Ranegies avslut var en rökare så stänkte Pekalski in en riktig explosion upp i nättaket. Med fin akrobatik drog han liggandes i luften till på halvvolley efter en hörnretur och på den lyckoträffen kunde inte ens Kjällqvists bästa vänner göra något.

Malmö hade det mesta av spelet i en halvlek som bjöd på chanser åt båda hållen och Häcken borde nog ha gjort mål när John Chibuike drog till på halvvolley precis framför mål. Han hade dock inte samma känsla som sin motståndare och drog skottet högt över mål.

Den andra halvleken inleddes också med chanser. Agon Mehmeti var nära att sätta ledningsmålet, men lobben gick över Kjällqvist den gången. Daniel Andersson klarade sig undan ett rött kort när han gick in med dobbarna före och sträckt ben mot den evigt unge Jonas Henriksson. Men Martin Strömbergsson valde att visa ostskivan till den gamla Lagerbäckfavoriten.

När Daniel Andersson återigen borde ha fått syna det röda kortet valde Strömbergsson att hålla alla korten kvar i fickan. Och Malmö kunde fortsätta sin jakt på ytterligare två poäng. Men Häcken var också sugna på mer och var ganska nära att ta ledningen genom inbytte Majeed Waris skott. Men Melichárek kunde rädda.

Det blev inga fler mål på Rambergsvallen och frågetecknen står kvar för Malmö som har svårt att hitta tillbaka till det fina offensiva spela man visade upp i början på säsongen. I slutet av matchen skadade sig även målskytten Ivo Pekalski, det ska dock inte vara någon fara med den unga talangen.

Häcken fortsätter ta poäng och var kanske också närmast segern den här kvällen. Fortsätter Mathias Ranegie i samma form lär det bli många fler för Hissingelaget.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

1 timme sedan

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

1 timme sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

1 timme sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

1 timme sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

2 timmar sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

3 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.