Måndag 26 Sep
Stockholm

Inför slaget om Skåne

Hela Skåne kommer att koka.
1 av 3
Hela Skåne kommer att koka. Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Daniel Larsson blir viktig för Malmö FF:s offensiv som ska få hål på målvaktssuveränen Pär Hansson.
2 av 3
Daniel Larsson blir viktig för Malmö FF:s offensiv som ska få hål på målvaktssuveränen Pär Hansson. Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
3 av 3

Äntligen är det dags för Malmö FF och Helsingborgs IF att göra upp om vem som egentligen är bäst i Skåne.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Förutsättningarna:

Helsingborg kommer till spel utan några större avbräck förutom att det finns en överhängande risk att Alexander Gerndt inleder matchen på bänken. Enda bekräftade bortfallet är Christoffer Andersson.

I Malmö ser det värre ut. Ivo Pekalski är fortfarande på skadelistan, även mittfältskollegan Wilton Figueiredo ser ut att missa derbyt.

MALMÖ. Under tisdagseftermiddagen är det så äntligen dags för årets första stora Skånederby. Matcherna mellan Malmö FF och Helsingborgs IF blir mer eller mindre alltid sevärda drabbningar och kvällens match bör inte bli något undantag från fjolårets magiska kvällar.

När HIF plockade hem vårderbyt var det många som trodde att Conny Karlssons grabbar skulle få det beryktade rycket i allsvenskan. Men riktigt så blev det inte, riktigt så blev det sannerligen inte alls, vilket stod väldigt klart efter höstderbyt på Swedbank Arena.

Och frågan är egentligen vad som förändrats sedan dess?

MFF har som bekant fått behålla guldtruppen och Helsingborg har inte förlorat någon av sina viktigaste spelare med undantag för Marcus Lantz. Båda lagen ligger i toppen av tabellen och det enda man kan fastställa inför kvällens match är att det är en så kallad "sex-poängs-match".

För det skiljer, som alla vet, tre poäng lagen emellan. Men skulle Helsingborg tvåla dit sin ärkerivaler skulle det mycket väl kunna innebära slutet på guldstriden.

Eller inte.

Det är oerhört svårt att säga med tanke på allt som skedde i fjol. Men, i likhet med i fjol, kan HIF mycket väl få till det där beryktade rycket och glida i väg i toppen av allsvenskan. Dock är det i så fall mycket som ska stämma.

Enligt uppgifter kommer bland annat fjolårets skyttekung Alexander Gerndt att inleda matchen på bänken.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.