Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Malmö accepterar all bestraffning efter huliganattacken

Här är huliganen som förstörde det lilla som fanns kvar av svensk fotboll.
1 av 4

Här är huliganen som förstörde det lilla som fanns kvar av svensk fotboll.

2 av 4

3 av 4

© Bildbyrån - 73281

4 av 4

Sport | 25/05/2011 07:28

Skånederbyt förstördes av en idiot. Men som förening är Malmö FF redo att ta konsekvenserna. Det förklarade man i ett öppet brev i natt.

MALMÖ. De regerande mästarna Malmö FF gör som få andra föreningar - de accepterar alla påföljder efter skandalderbyt där en huligan attackerade Helsingborgsmålvakten Pär Hansson på planen.

Det deklarerade man i ett öppet brev i natt.

"Det som skedde är den värsta tänkbara utvecklingen för fotbollen och Malmö FF. Angreppet på HIF:s målvakt Pär Hansson är ett angrepp på Malmö FF. Vi kan aldrig acceptera att säkerheten äventyras. Vi har jobbat hårt under många år för att fotbollen, derbyna i synnerhet, ska bli riktiga fester. Men det finns de som vill annorlunda. Tyvärr vann idiotin den här matchen.

Personen som attackerade Pär Hansson är gripen och identifierad. Han är också polisanmäld för tilltaget. Vi går nu igenom material från övervakningskameror och tar emot vittnesmål för att identifiera vem som slängde in knallskottet.

Malmö Fotbollförening ser ytterst allvarligt på händelsen. Vi anser att det var rätt att avbryta matchen. Vi vet regelverket för spel i Allsvenskan och vi kommer utan protester att acceptera de påföljder som det kan komma att ge.

Förtroendet för Malmö Fotbollförening är allvarligt skadat och vi kommer lägga allt fokus den närmaste tiden på att gå igenom vårt säkerhetsarbete och se hur vi ska skärpa rutinerna ytterligare vid match. Samt se vilka konsekvenser det kan komma att få framöver.

För att visa vår uppriktiga sorg över den förlorade fotbollsfesten planerar vi att för alla er som var på Swedbank Stadion och drabbades bjuda på första kvalmatchen till Champions League.

Malmö Fotbollförening, den 24 maj 2011"