Lasse Nilsson avgjorde med matchens enda mål.
1 av 3
Lasse Nilsson avgjorde med matchens enda mål. - Foto: Adam Ihse / SCANPIX
Niklas Hult i närkamp med Joel Riddez
2 av 3
Niklas Hult i närkamp med Joel Riddez - Foto: Victor Lundberg / SCANPIX
3 av 3
- Foto: Victor Lundberg / SCANPIX

Elfsborg tog en borta(!)seger

Elfsborg tog sin andra bortaseger för året, lika många som under hela föra säsongen. Djurgården stod för en ganska bra insats men var inte tillräckligt effektiva.


Kvällens allsvenska resultat

Djurgården-Elfsborg 0-1       

GAIS -Häcken 1-0      

Gefle -Mjällby 0-0      

Halmstad -IFK Göteborg 1-2       

Trelleborg -Syrianska 0-1

 

Bassombeng avgjorde Göteborgsderbyt.

Hasse Berggren blev hyllad i sin avskedsmatch, men Moestafa El Kabir skadade sig när han spelade sin sista match.

Dinko Felic avgjorde igen.

STOCKHOLM. Boråsarna gästade ett soldränkt Stockholms stadion. Något som kanske oroade den gambianska målvakten Pa Dembo Touray på uppvärmningen. I Djurgårdens förra match, mot Mjällby, släppte han nämligen in en inläggsfrispark när han fick solen i ögonen. I dag hade han dock turen att börja med solen snett bakom sig.

Djurgården såg annars ut att trivas ganska bra i Stockholmssolen. Elfsborg skapade inga farliga lägen, det var istället Djurgården som tog initiativet. I slutet på den första halvleken var också stockholmarna nära att ta ledningen. Men den gamla Hammarbyaren Ante Covic gjorde en grym räddning på Kennedy Igboananikes nick.

Touray, som har varit kritiserad av djurgårdsfansen (inte bara Ulf Adelsohn), släppte sin första stolpe när Lasse Nilsson gav Boråsarna ledningen. Men det målet ska nog mer skyllas på ett passivt Djurgårdsförsvar än den gambiska jätten i målet.

Djurgården lyckades aldrig få in någon kvittering och laget får trösta sig med att inte heller Halmstad lyckades ta några poäng under kvällen. Pehrsson-effekten blev kortvarig och de båda lagen är fast på fem poäng i botten på tabellen. Elfsborg däremot kan glädjas åt att de redan tagit två bortasegrar och gick upp på en andra plats i Allsvenskan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!