Parkendansken och Malmöhuliganen - idioter båda två

- 27/05/2011, 11:53 -
Två idioter - en bild.

Två idioter - en bild.

KRÖNIKA: Det är inte du som är offret. Sluta skyll på kvällstidningarna.

"Prata inte med sensationstidningar, de är de värsta. Jag vill också säga till honom att läsa Ola Lindholms blogg för att förstå hur det är att bli jagad av medier."

Man kan nästan tro att det är medierådgivaren Paul Ronge som uttalat orden. Men nej, det är världens dummaste dansk, även känd som Parkendansken, som yttrat sig.

Det är i en intervju med Sydsvenskan som 33-åringen leker rådgivare till sin yngre version, den korkade 18-åringen som förstörde Skånederbyt i tisdags.

Ganska omgående börjar Parkendansken bygga sig bilden av sig själv som ett offer för vad han kallar "sensationstidningarna".
Han jämför alltså sin egen situation efter dådet på Parken 2007 med knarkåtalade Ola Lindholm som togs av polis på Råsunda i april. Ola, Malmöhuliganen och han är själv är alltså alla offer för sensationstidningarna. Inte sin egen idioti.

Sen får Parkendansken återigen agera expert.

"Hur tycker du att man ska motverka att sådant här händer?

Det finns bara ett sätt: staket som är så höga att folk inte vågar ta sig över. Pressen, känslan, passionen och den dåliga förlorargenen har väldigt lätt att ta över i fotboll om bara man älskar sporten tillräckligt."

Av de över 42 000 i publiken var det alltså bara Parkendansken som "älskade" sporten tillräckligt mycket. Det var tack vare sin "kärlek till fotbollen" som han sprang in och slog ner domaren Herbert Fandel.

18-åringen, som av Östran utnämndes till "Världens dummaste skåning", var förmodligen den ende av de över 20 000 supportrarna på Swedbank Stadion som älskade fotbollen och MFF tillräckligt mycket. De andra förstår inte vad som händer när man låter kärleken ta över. Alla vet ju att kärlek gör en galen.

Det hela är ju förstås idiotiskt. Det är många vuxna svenskar som går på fotboll. Vuxna människor ska kunna uppföra sig, även på Swedbank Stadion, Södertälje fotbollsarena eller Råsunda för den delen. 18-åringen är en vuxen person. Han är vuxen nog att ha politiska åsikter på Facebook eller tillräckligt klar i skallen för att inte vilja ta emot flyktingar i Vellinge. Men när det kommer till hans enorma kärlek till fotbollen så måste han - enligt en annan fotbollsälskare - tydligen ha ett stort jävla staket som hinder från att begå brott och förstöra något så vackert som ett fullsatt Skånederby.

Dags för Parkendansken att växa upp och inse att de så kallade sensationstidningarna inte skapat dessa "sensationsartiklar". Det är era idiotiska och kriminella handlingar som ligger till grund för en rapporteringen som egentligen borde ha varit hårdare än den varit.

Och ännu mer brådskande, det är dags för 18-åringen att växa upp, och göra det illa kvickt. Kanske kan Malmös Wilton Figueiredo ta sig en tankeställare. Brassen verkar redan ha förlåtit 18-åringen - som ännu inte bett om förlåtelse.

Parkendansken verkar i alla fall ha lite självinsikt.

"Mitt råd till honom är att visa folk den respekt att vi (både mig och han) inte kommer vara önskade på många år."

Det stämmer helt och hållet. Du är inte välkommen.