Elfsborg har tagit ett sporadiskt grepp om allsvenskan. Men Helsingborg har trots allt två matcher mindre spelade. - Foto: ADAM IHSE / EXPONERA

Elfsborg krossade Mjällby

Boråsarna visade upp mästarklass när de förnedrade nedflyttningskandidaten från Sölvesborg.

BORÅS. Elfsborg spelade ut hela sitt register hemma mot Mjällby AIF. Det var toppen mot botten, mästaraspirerande Elfsborg mot nedflyttningskandidaten Mjällby.

Trots att Sölvesborgarna lirade riktigt bra under inledningen av matchen, så skulle de gulsvarta dominera i dryga 70 minuter. 70 minuter som sedermera ledde till slutresultatet 4-0 till hemmalaget, som nu sporadiskt tar över i toppen av allsvenskan. Dock har de tidigare ledarna två matcher mindre spelade.

Daniel Nordmark blev tvåmålsskytt. Dessförinnan hade Stefan Ishizaki dunkat in det första målet. Kritiserade James Keene fick även han komma med i målskyttet på en enkel retur från en annars bra spelande Mattias Asper i Mjällbymålet.

Med andra ord kunde slutresultatet blivit betydligt mycket mer förnedrande för bortalaget.