1 av 2
- Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Svensk fotboll tog ett gigantisk kliv framåt under söndagskvällens match mellan AIK och Malmö FF.
2 av 2
Svensk fotboll tog ett gigantisk kliv framåt under söndagskvällens match mellan AIK och Malmö FF. - Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX

Bangura gånger två, grejade Gnagetseger

Att Teteh och Mohammed Bangura kommer bli heta under Silly Season står nu bortom allt tvivel.


STOCKHOLM. Det var en otroligt upphaussad match som utspelade sig på Råsunda stadion. AIK mötte de svenska mästarna Malmö. Rikard Norling befann sig på Malmöbänken, och det var två lag som dragits med problem från läktarhåll.

Men när matchen väl drog igång förstod man snabbt att det bara skulle handla om fest. 16 739 åskådare fick se en underhållande och på gränsen till makalöst härlig tillställning. De båda lagen bjöd upp dans även om Malmö hade osedvanligt svårt att komma till vettiga chanser.

I stället var det, som så många gånger förr, de två Bangurorna som dansade hem segern till AIK. Först fick Mohammed Bangura stänka dit 1-0 efter riktigt virrigt försvarsspel från Malmöiterna. Och direkt efter pausvilan kunde hans namne Teteh Bangura fastställa slutresultatet till 2-0.

Men säga vad man vill om den här underbara matchen. Säga vad man vill om vädret och att AIK vann. Den här kvällen tillhörde svensk fotboll. Svensk fotboll när den helt enkelt är som bäst. När den visar sig från sin absolut bästa sida.

Svensk fotboll är nu verkligen på väg tillbaka. Och det var inte utan gåshud man ändå fick lyssna till "Rikard Norling kom hem till Gnaget" från Norra Stå.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!