Om förenings ledare, spelare eller supportrar, för vilka föreningen kan anses vara ansvarig, under pågående match eller i anslutning därtill brukat våld mot funktionär, har respektive beslutande organ rätt att besluta om högst sex poängs avdrag."

"15 § Avbruten match och uteslutning

Om särskilda omständigheter föreligger kan förenings lag uteslutas ur den serie laget deltar i redan vid den första förseelsen."

Halv miljon i böter

Maxbeloppet för ett bötesstraff är enligt Riksidrottsförbundets stadgar 500 000 kronor.

SÖLVESBORG. 0-4 och utspelat senast mot Djurgården. Men IFK Göteborg fick sin sköna revansch när laget bortavann mot Mjällby och knep lagets femte seger på tolv matcher.

Gästerna fick sig en rejäl smakstart. Endast sju minuter hade passerat när domaren Jonas Eriksson dömde straff efter att Andreas Drugges skott stoppats av en hemmaförsvarare.

En straff som islänningen Ragnar Sigurdsson förvaltade på bästa möjliga sätt.

Bara tre minuter senare var det dags igen. Den här gången var det skyttekungen Tobias Hysén som, efter ett fint bortaanfall, kunde smälla in tvåan bakom Mattias Asper i Maif-målet.

Segern var egentligen aldrig hotad och Mjällby, som har öppnat säsongens väldigt svagt, nollades för tredje matchen i rad.

– Det är skönt att komma på spåret igen, säger bortatränaren Jonas Olsson till Canal Plus efter segern som förde IFK till en åttondeplats.