Rikard Norling har onekligen problem med anfallsspelet i sitt lag.
1 av 4
Rikard Norling har onekligen problem med anfallsspelet i sitt lag. - Foto: Andreas Hillergren / Scanpix
Så här glad blev Paulus Arajuuri efter ett av sina två mål.
2 av 4
Så här glad blev Paulus Arajuuri efter ett av sina två mål. - Foto: PAUL MADEJ / SCANPIX
3 av 4
Mjällbys backveteran Patrik "Bagarn" Rosengren tvingades utgå skadad i den första halvleken. - Foto: Bildbyrån
Peter Ijeh gjorde mål direkt när han var tillbaka i Syrianskas startelva.
4 av 4
Peter Ijeh gjorde mål direkt när han var tillbaka i Syrianskas startelva. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Syriansk revansch, finsk dubbel och en 0-0-match

Torsdagens tre återstående allsvenska matcher innehöll en minst sagt blandad kompott.

Målskyttar
Syrianska: Imad Zatara, Peter Ijeh, Erkan Saglik.
Mjällby: David Löfquist.

Varningar
Syrianska: Ivan Ristic, Abgar Barsom, Obe Etie Ikechukwu.

Publik: 7 093

SÖDERTÄLJE. Peter Ijeh blev målskytt direkt när han fick chansen från start och Syrianska revanscherade sig för förlusten mot Djurgården.

På hemmaplan lyckades Södertäljelaget vinna mot bottenkonkurrenten Mjällby med 3-1. Detta trots att bortalaget tog ledningen tidigt genom David Löfquist.

Mjällbys backbjässe Patrik "Bagarn" Rosengren blev utburen på bår i den första halvleken och kunde inte fullfölja matchen.

MALMÖ. Rikard Norlings Malmö blev nollade igen i allsvenskan efter 2-0-segern senast mot Kalmar. Bara fyra av 15 skott mot Gefles målvakt Mattias Hugosson gick på mål och inget av dem gick in. Nu har han hållt nollan i 559 minuter.

Inte heller Gefle lyckades få in någon boll och därmed blev mötet mellan lagen kvällens enda mållösa match, en besvikelse för de drygt 10 000 personer som bänkat sig på Swedbank Stadion.

KALMAR. Det var inte bara Djurgården som tog hjälp av finska spelare för att vinna på torsdagen. Kalmar FF:s mittback Paulus Arajuuri satte 1-0 efter stor förvirring i Gaisförsvaret efter en hörna, fem minuter in i matchen.

Samme man avgjorde sedan med sitt 2-1-mål, även det efter en hörna och stor kalabalik i det offensiva straffområdet.

Mellan de båda finska målen hann Gaissuccén Mervan Celik med att nicka in ett långt inlägg bakom KFF-målvakten Estrit Berisha.