Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Lagkaptenen: "Man kan inte bara kasta skorna i väggen"

- 28/06/2011, 16:45 -
1 av 2

Björn Lindgren/ Scanpix

2 av 2

Björn Lindgren/ Scanpix

En seger på 14 matcher, sist och sju poäng från strecket - Halmstad BK är i kris.

HALMSTAD. Den anrika föreningen Halmstad BK är på väg ut ur allsvenskan. Trotjänaren och nuvarande lagkaptenen Tomas Zvirgzdauskas var deppig dagen efter 2-1 förlusten mot HIF.

Hur är stämningen i klubben?

- Vad tror du?

Har ni gett upp helt?

- Nej, man kan inte bara kasta skorna i väggen, man måste tänkta positivt. Halva serien är kvar, säger han till Nyheter24.

Halmstad har tappat alla fem spanjorer de värvade inför säsongen. Ordförande Göran Johansson "förväntade sig mycket mer av dem" men litauen med serien mest svårstavad namn tror inte att det är så enkelt.

- Okej, de har spelat i Real Madrid och har fantastiska egenskaper. Men de behöver mer tid än två-tre månader för att anpassa sig till den svenska ligan. Den är tuff, säger Zvirgzdauskas och fortsätter:

- Det är det som kanske är charmen med serien också. Den är tuff och lagen är så jämna, så går det lite sämre - så ligger du i botten, som vi gör nu.

Tror du ni kan undvika nedflyttning?

- Ja, det måste vi tro, säger Zvirgzdauskas och använder sen sitt favorituttryck.

- Man kan inte bara kasta skorna i väggen.

Kan du lova det?

- Sånna saker kan man aldrig lova.

Halmstad har haft flera matcher där de spelat bättre och pressat motståndarna - men ändå förlorat. Tunga förluster. Zvirgzdauskas vet inte vad som saknas.

- Hade jag vetat det hade vi ändrat det. Men vi har bra coacher och jag är säker på att de löser det.

Har spelarna fortfarande förtroende för Pep?

- Ja, det finns ingen anledning att byta ut tränarna. De löser det sig nog snart.

På söndag möter Halmstad AIK hemma på Örjans vall. Där kan det vara vara läge för seger - annars kan de snart "kasta skorna i väggen" och inrikta sig på spel i superettan till nästa säsong.