Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tappade poäng - men Difs svit fortsätter

1 av 2

2 av 2

Sport | 04/07/2011 21:39

Djurgården spelade oavgjort hemma mot Helsingborg.

STOCKHOLM. Helsingborg tryckte på hårt för att få till ett sent segermål på Stockholms Stadion. Men ett Djurgården i brygga kunde hålla undan - och därmed förlänga sin förlustfria svit till fem matcher.

Det var hemmalaget som inledde bäst. Även om det var Hif som kontrollerade bollinnehavet, så var det ändå Dif som hade de farligaste målchanserna.

Och de skulle få utdelning. 37 minuter in i matchen stod bortaförsvaret för en riktig blunder och gjorde bort sig totalt när Daniel Sjölunds vänsterinlägg hittade fram till Philip Hellquist. Den 20-årige mittfältaren gjorde inget misstag och tryckte in ledningen.

- Det var lite av en chansning att stå där, sade målskytten till Canal Plus i pausvila.

- Vi är i en bra trend och vi har väldigt bra trend. Vi kör bara på, fortsatte han.

Men riktigt så enkelt blev det inte. Helsingborg ryckte upp sig rejält i den andra halvleken och närmade sig ett kvitteringsmål ju längre matchen led.

Till slut - med drygt 20 minuter kvar att spela - exploderade gästerna i en blixtsnabb kontring. Erik Edman slog in inlägget som Mattias Lindström nickade mot mål. Pa Dembo Touray räddade - men det blev inte bättre än att Alexander Gerndt kunde bomba in bollen i nättaket.

Men fler mål än så, trots att gästerna forcerade för ett 2-1-mål i slutskedet av drabbningen, blev det inte.

- Vi borde ha vunnit den här matchen. Men att komma upp till ett Dif i form och ändå ta poäng är okej, säger Helsingborgstränaren Conny Karlsson efter slutsignalen.

Även hemmatränaren var nöjd med resultatet.

- Vi har tendenser till att kunna såra Helsingborg mer än vad vi gjorde, säger Magnus Pehrsson och fortsätter:

- Hif är ett bra lag. Vi visar inte upp vår bästa sida i dag, men att få med sig en poäng är okej.