20-årige Filip Stenström kommer allt närmare en startplats i MFF
1 av 3
20-årige Filip Stenström kommer allt närmare en startplats i MFF - Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX
MFF går snart upp emot skottska Glasgow Rangers
2 av 3
MFF går snart upp emot skottska Glasgow Rangers - Foto: Jon Super / AP
Enligt honom själv har han Norling att tacka
3 av 3
Enligt honom själv har han Norling att tacka - Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX

Tränarbytet öppnade för talangen

Han är bara 20 år men har redan debuterat på högsta nivå. Nu siktar han på att slå sig in i elvan.


Så ska MFF ta sig till CL:

Andra kvalrundan:

Malmö FF-HB Tórshavn 3-1 (2-0,1-1)

Tredje kvalrundan:

Glasgow Rangers-Malmö FF (spelas 27-28/07/10 och 03-04/08/10)

Play-off:

Spelas 17-18/08/10 och 24-25/08/10

 

MALMÖ. Filip Stenströms framfart i Västerås SK hade fått de Allsvenska klubbarna att få upp ögonen för den unge talangen. Han hade bevisat att han minsann var redo för större utmaningar.

Malmö FF visade intresse och så småningom skulle han komma att tillhöra "Di Blåe". Men steget från att vara VSK:s stora stjärna, till att bli betraktad som en anonym reserv i MFF, var stort.

– Det är en enorm skillnad. Allt är mycket proffsigare här, du har mer press på dig både från fans och ledning, säger han till Nyheter24.

Det har dock varit ett lyckosamt år för 20-åringen. Debuten i A-laget är redan avverkad, mycket tack vare skadan på den ordinarie högerbacken Ulrich Vinzents som lämnat plats i truppen. Men det är inte bara skador som öppnat upp för Filip: tränarbytet ökade hans chanser betydligt, menar han:

– Alltså, skillnaden på Rolle Nilsson och Rikard Norling är inte så stor. Träningsupplägget är det samma och de tänker i stort sett likadant. Men jag känner att jag har större förtroende hos Norling.

Och högerbacken stortrivs i sin nya tillvaro. Med två och ett halvt år kvar på kontraktet är det inte mycket som talar för ett klubbyte. Nu handlar allt om att kriga till sig en plats i startelvan. Något som dock inte hindrar honom från att njuta av stunden.

– Vi ska snart möta Glasgow Rangers i Champions League-kvalet. Även om jag förmodligen får sitta på bänken så är det ju hur stort som helst, säger Filip som ändå medger att kvalet medföra vissa problem.

– Det ska ju inte behöva bli så att man tappar i ligan på grund av CL-kvalet, men med de skadebekymmer vi har haft så är det klart att det sätter sina spår. Vi har ett tufft spelschema och många drar på sig avstängningar.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Friidrotten sågas för OS-prispengar

1 timme sedan

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

2 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

3 timmar sedan
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.

Så mycket kostar det att se allsvensk fotboll

idag 14:54
Discovery+ och Eurosport förs samman med HBO Max och bildar den nya strömningstjänsten Max. Den som vill se allsvensk fotboll och allt från OS i sommar behöver köpa abonnemang. Det billigaste alternativet kostar 349 kronor i månaden.

Allt om Alexander Isak: Familj, klubbar, lön och mål

idag 14:32
Alexander slog igenom med dunder och brak i allsvenska AIK. Sedan dess har han representerat flera europeiska klubbar. Nyheter24 har tagit en närmare titt på vad svenskarna googlar mest om fotbollsstjärnan.

Hurtig borta hela säsongen av "personliga skäl"

idag 14:15
Svenska landslagsstjärnan Lina Hurtig missar resten av säsongen. Det beskedet ger Arsenals tränare Jonas Eidevall. Hon är fortfarande borta av personliga skäl och vi måste respektera det, säger han.