Dardan Rexhepi slog till med sju sekunder kvar av första halvlek.
1 av 3
Dardan Rexhepi slog till med sju sekunder kvar av första halvlek. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Rasmus Jönsson såg till att HIF fick med sig en poäng.
2 av 3
Rasmus Jönsson såg till att HIF fick med sig en poäng. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX
Lagkamraterna deppade efter Gerndts utvisning.
3 av 3
Lagkamraterna deppade efter Gerndts utvisning. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

Gerndts dystra sorti

Det målrika skånederbyt överskuggades av Gerndts vansinnesutbrott.


Gerndts målfacit:

2004-2006 Visby Gute: 39 matcher - 9 mål.

2007-2008 AIK: 5 matcher - 0 mål.

2008 Sirius (lån): 14 matcher - 6 mål.

2008-2010 Gefle: 47 matcher - 11 mål.

2010-2011 Helsingborg: 30 matcher - 19 mål.

HELSINGBORG. Efter en tyst minut tillägnat de drabbade i Norge kunde skånederbyt blåsas igång. Och väl då rådde total HIF-dominans. Ett passivt MFF stod mest och tittade på när hemmalaget forcerade för ett ledningsmål. Och mycket riktigt kom 1-0, även om det skulle dröja till den 25:e minuten. Ett mönsteranfall avslutades med att det nyblivne Ütrecht-proffset Alexander Gerndt skruvade in ett lågt inlägg som Erik Sundin enkelt, men för all del vackert, kunde styra in.

Helsingborg hade vid det här laget fullständig lekstuga med rivalen och borde ha tagit med sig både 2 och 3-0 in till halvtidsvilan. Istället kom en fullständigt ologisk kvittering. Efter en tilltrasslad situation där Wilton Figueiredo sköt både en och två gånger rullade bollen ut till en fristående Markus Halsti som kunde trycka in 1-1 bakom Pär Hansson.

Men det var inte slut där. Vändningen fullbordades med sju sekunder kvar av halvleken, då Dardan Rexhepi friställdes och från nära håll sköt in 2-1 för sitt MFF.

– Deras 1-0 mål triggar igång oss och vi kommer upp i våran riktiga nivå. Nu ska vi bara fortsätta så här, sa 19-åringen till Canal Plus.

Det visade sig vara enklare sagt än gjort. För målfyrverkeriet skulle fortsätta. Denna gång efter ett formidabelt förarbete av Rachid Bouaouzan som bäddade för Rasmus Jönsson som visade kyla i avslutet och 2-2 var ett faktum.

Den sista halvtimmen präglades av ett fysiskt, nästintill vårdslöst, spel från båda lagen. Och i den 80:e minuten brast det rejält för Alexander Gerndt som helt sonika flätade till Miljan Mutavdzic i bakhuvudet. Det röda kortet var odiskutabelt och det skulle rendera i ytterst sorgliga konsekvenser för målskytten. Direktutvisningen innebär nämligen att Gerndt är avstängd i nästa match mot IFK Göteborg - således blev utvisningen det sista vi fick se av Alexander Gerndt, som lämnar för Holländska Ütrecht den 1:a Augusti.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

Nylander "en möjlighet" nästa match

1 timme sedan
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL: