Stefan Selakovic satte straffen och kramades om av lagkamraterna.
Stefan Selakovic satte straffen och kramades om av lagkamraterna. - Foto: Thomas Johansson / SCANPIX
I den andra halvleken punkterade Tobias Hysén matchen med sitt 3-1-mål.
I den andra halvleken punkterade Tobias Hysén matchen med sitt 3-1-mål. - Foto: Thomas Johansson / SCANPIX
Sebastian Eriksson fick en straff med sig efter en närkamp med AIK:s Niklas Backman. - Foto: Thomas Johansson / SCANPIX

AIK-tränaren: "Domaren gav dem en fribiljett"

AIK-tränaren Andreas Alm både kritiserade och berömde domare Jonas Eriksson efter slutsignalen. Men mest av allt var han besviken på bedömningen vid den förödande straffsituationen.

Matchfakta

Målskyttar

IFK Göteborg: Stefan Selakovic, Sebastian Eriksson, Tobias Hysén.

AIK: Mohamed Bangura.

Gula kort

AIK: Per Karlsson, Robert Åhman-Persson.

Domare: Jonas Eriksson.

Publik: 13 918.

GÖTEBORG. Bara minuten efter AIK:s 1-0-mål i mötet med IFK Göteborg på Gamla Ullevi valde domaren Jonas Eriksson att dela ut en straff till hemmalaget efter att Sebastian Eriksson gått omkull i en närkampssituation mot AIK-försvaren Niklas Backman. Beslutet rev upp arga känslor hos AIK-spelarna och Andreas Alm var efter slutsignalen tydlig med sin besvikelse mot domslutet.

- Genom det beslutet ger han dem hela initiativet till matchen. Man kan säga att IFK:s biljett in var av allra finaste klass.

"Sveriges bäste domare"

Samtidigt som Alm inte skrädde orden passade han också på att vara stor i nederlaget och berömde Jonas Eriksson:

- För mig är han Sveriges bäste domare, men i den här matchen är han med och påverkar utgången på ett negativt sätt för oss.

Mohamed Bangura gav annars AIK en drömöppning. Ledningsmålet, inprickat redan efter två minuter, var precis den inledning som AIK:s tränare Andreas Alm hade hoppats på.

- Det var en utmärkt öppning. När Mohamed gör 1-0 mot bortaläktaren tystnar hela arenan och vi får direkt ett grepp om matchen, kommenterade Alm inför en samlad presskår.

Det greppet tappade "Gnaget" efter Göteborgs straffkvittering, till tränarens stora förtret.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.