Helsingborg vann mötet med 2-1. - Foto: SÖREN ANDERSSON/SCANPIX
Här skäller han ut domaren. - Foto: SÖREN ANDERSSON/SCANPIX
Anfallaren hade legat skadad i flera minuter.
4 av 6
Anfallaren hade legat skadad i flera minuter. - Foto: SÖREN ANDERSSON/SCANPIX
5 av 6
Men när lagkamraten Ahmet Özdemirok visades ut far han upp och sprang mot domaren. - Foto: SÖREN ANDERSSON/SCANPIX
Razak Omotoyossi fattar inte varför han visades ut.
6 av 6
Razak Omotoyossi fattar inte varför han visades ut. - Foto: SÖREN ANDERSSON/SCANPIX

Kaos när Helsingborg vände och vann

Helsingborg behåller serieledningen efter 2-1 mot Syrianska.

SÖDERTÄLJE. Det blev minst sagt händelserika slutminuter när Syrianska tog emot Helsingborg på Södertälje Fotbollsarena.

Det var med lite mindre än tio minuter kvar av mötet som anfallaren Razak Omotoyossi fick ont och satte sig ned på gräster. Alla väntade på att bortalirarna skulle spela ut bollen. Något som de inte gjorde.

Då såg Ahmet Özdemirok rött. Försvararen sprang fram till en HIF-spelare och puttade ned honom. Domaren Martin Hansson visade genast upp det blodfärgade kortet - något som fick den skadade Omotoyossi att reagera. Med full fart sprang han fram till rättskiparen och klagade vilt. Resultatet: ytterligare ett rött kort till en hemmaspelare.

"Skiter på svensk fotboll"

Bara minuterna senare nickade Peter Larsson det matchavgörande 2-1-målet.

– Jag är så jävla besviken på en sak, det är varken domaren eller någon annan. Deras tränare, det är det pissigaste jag någonsin sett en tränare göra, säger hemmatränaren Özcan Melkemichel till Canal Plus efter matchen.

– Vår spelare ligger i fyra minuter skadad och han vill inte ta ut bollen. Jag tycker att det är dåligt av domaren, jag tycker att det är dåligt av honom. Och på det får vi till och med två röda kort.

– Innan tog de upp en banderoll, tillsammans ska vi göra fotbollen roligare. Är det här att kalla det roligt och göra det tillsammans? Är det det här? Då skiter jag på svensk fotboll!

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

Rödin: "En jäkla revansch"

Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.