1 av 2
2 av 2

Nyförvärvet frälste Djurgården

Peter Nymann fixade poängen när Gais kom på besök.


Läget i tabellen

Djurgården har bara spelat 19 matcher. Detta på grund av den avbrutna bortamatchen mot Malmö FF.

Laget ligger tolva med 22 ihopskrapade poäng.

Bättre ser det ut för Gais, som ligger fyra efter 20 matcher. Göteborgarna har 33 pinnar.

STOCKHOLM. Djurgården såg ut att gå mot en ny tung förlust. Då klev det debuterande nyförvärvet Peter Nymann fram och såg till att hemmalaget fick med sig åtminstone en pinne när Gais kom på besök.

Medan mörkret steg och regnet började falla skulle Djurgårdarna dessutom råka på kvällens första kalldusch. Endast två minuter hade tickat iväg när gästernas Markus Gustafsson spräckte drabbningens nolla, bakom en chanslös Pa Dembo Touray.

Desto värre blev det även när krigaren Mattias Jonson tvingades bryta efter en kollision redan efter 39 minuters spel. In kom i stället dansken Nymann.

Sen räddning

Eric Bassombeng gav tillbaka ledningen till Gais efter drygt en timmes spel. Ett mål som länge såg att bli avgörande.

I ett allra sista försök där till och med Touray gick upp för att få in bollen på en frispark, kunde Nymann till slut hitta fram till en språngnickande Petter Gustafsson med ett perfekt inlägg.

2-2 var ett faktum och festen i regnet kunde knappast ha fått ett skönare slut för hemmafansen.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

3 timmar sedan

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.