Smällarna som exploderade inne på Swedbank Stadion.
1 av 3
Smällarna som exploderade inne på Swedbank Stadion. - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
Frågan är när de återstående matcherna av årets allsvenska spelas?
2 av 3
Frågan är när de återstående matcherna av årets allsvenska spelas? - Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX
3 av 3
- Foto: Andreas Hillergren/SCANPIX

Allmänt kaos i allsvenskan

Den sista omgången av allsvenskan har skjutits upp. Det råder dock fortfarande förvirring hur det egentligen ser ut. När spelas ett eventuellt omspel? Klubbarna och supportrarna kan inte förbereda sig.


Vad har hänt?

Den 30 juli briserade åtminstone fyra smällare inne på Swedbank Stadion i Malmö under matchen mellan MFF och Djurgården.

Matchen avbröts direkt vid ställningen 1-0 till hemmalaget.

Svenska Fotbollförbundets Disciplinnämnd valde att fria Djurgården från ansvar över knallskotten och därför kommer matchen att spelas om i sin helhet den 15 oktober. Ett beslut som väckte stor irritation hos Malmö FF som överklagade - och förlorade.

I samband med kaoset kring matcherna gick Per Ågren till attack mot DIF i Aftonbladet, blandad annat med citatet: "Man har de fansen man förtjänar och det tycker jag att Djurgården har".

STOCKHOLM. Under tisdagen kom så den väntade nyheten om att allsvenskans sista omgång skjuts upp. Med anledning av Malmö FF:s överklagan mot domen om smällarna på Swedbank Stadion flyttas omgång 30 till den 30 oktober.

Omspelet mellan Malmö FF och Djurgården ska preliminärt spelas den 23 oktober, men det är ännu inte säkert att den sista omgången kan spelas på det nya datumet. Och inte heller att den avbrutna matchen mellan MFF och Dif spelas just den 23 oktober.

Anledningen är att Malmö FF:s överklagan går via polisens förundersökning av händelserna från den 30 juli.

–  Vad som sker nu är att polisen bedriver sin förundersökning eftersom det finns en anmälan om brott, säger Malmö FF:s kommunikationschef Per Welinder till Nyheter24 och fortsätter:

– Men i och med att det är en förundersökning är också allt material sektretessbelagt. Vad vi förstår finns det material i den som är viktigt att ha med vid en prövning.

Från Malmös håll vidhåller man att det var från Djurgårdssektionen som smällarna kastades. Redan efter matchen ska polisen klargjort att de via både uniformerad och civilklädd bevakning av bortaklacken fastställt att tre av fyra smällare kom från Djurgårdens sektion.

Konsekvenserna är glasklara. Varken Djurgården, Malmö eller klubbarnas supportrar kan förebereda sig på den sista omgången. Det är inte hugget i sten att omspelet sker den 23 oktober.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!