Tisdag 21 Sep
Stockholm

Ranégie iskall - då drömmålade Dahlberg

1 av 2
2 av 2

Mathias Ranégie fick ingen drömdebut i Malmö FF.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

GÄVLE. Mathias Ranégie kom till Malmö FF för att ösa in mål. På torsdagskvällen fick han lämna Strömvallen mållös - och med 0-2 i baken mot Gefle. I stället var det en annan målgörare som stal showen.

Med drygt tio minuter kvar att lira bröt Mikael Dahlberg ett anfall på defensiv planhalva. Anfallaren avancerade - och dunkade sedan in matchen sista mål med ett riktigt drömmål.

– Det fanns där någonstans, jag vet inte. Det kändes bra direkt när bollen lämnade foten, säger Dahlberg - som nu har gjort åtta mål - till Canal Plus.

Vinnarlag igen

Segern innebär att Gefle, som inte hade vunnit på sex raka matcher innan drabbningen med de regerande mästarna, har börjat vinna igen. Samtidigt fortsätter MMF att vara en besvikelse i allsvenskan den här säsongen.

– Det var ett tag sedan vi vann, det var väldigt skönt. Lättad är rätt ord. Det var nog den skönaste segern den här säsongen, säger Gefles tränare Pelle Olsson till Canal Plus.

Daniel Theorin fixade öppningsmålet från elvameterspunkten med knappa halvtimmen spelad, efter att Jakob Orlov föll lätt i MFF:s straffområde.

Kommentera
Kopiera länk
Dela