Onsdag 22 Sep
Stockholm

AIK, mer än bara The Banguras

1 av 2
2 av 2

Viktor Lundberg och Admir Catovic fick AIK-fansen att glömma The Banguras

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Matchfakta:

Örebro - AIK 1-2:

1-0 Riku Riski min. 48
1-1 Viktor Lundberg min. 58
1-2 Admir Catovic min .74

Publik: 9517

ÖREBRO. Det var inte många som trodde att AIK direkt skulle ta en trepoängare efter att man sålt Teteh och Mohamed Bangura. Trots att succéduon gått vidare lyckades AIK vinna den mycket svåra bortamatchen mot Örebro på Behrn Arena.

Det var dock hemmalaget som ägde den första halvleken. AIK hade märkbart svårt med tempot och anfallsduon Admir Catovic samt Viktor Lundberg förmådde inte hota ÖSK-försvaret.

Strax efter paus kom det logiska 1-0-målet. Örebros finländske nyförvärv, Riku Riski, kunde efter bara några minuter efter paus kruta in 1-0 via Ivan Turinas ribba. Det målet blev en katalysator, fast för AIK.

Martin Mutumba, som var en av få AIK-ljusglimtar innan paus, fann Viktor Lundberg med en genomskärare som anfallaren elegant krutade in till 1-1.

Admir Catovic, som i det skedet var på väg att bytas ut, frälste den tillresta AIK-klacken med sitt 1-2-mål kvarten från slutet. Catovic plockade ner en lyra på brösten innan han via en Örebro-försvarare fick se sitt skott passera John Alvbåge.

I och med segern tog AIK in viktiga poäng på serietvåan Elfsborg som föll tungt hemma i Borås mot GAIS. 

Kommentera
Kopiera länk
Dela