Mittbacken Olof Mård inledde Gefles målskytte.
Mittbacken Olof Mård inledde Gefles målskytte. - Foto: Pernilla Wahlman/SCANPIX
Isa Demir och Raza Omotoyossi jublar efter kvitteringen, men strax därpå kom Gefles 2-1-mål. - Foto: Pernilla Wahlman/SCANPIX
Mikael Dahlberg blev matchhälte på nytt när Syrianska besegrades med 2-1.
Mikael Dahlberg blev matchhälte på nytt när Syrianska besegrades med 2-1. - Foto: Pernilla Wahlman/SCANPIX

Mikael Dahlberg spöke för Syrianska

Mikael Dahlbergs fina målform håller i sig. Anfallaren svarade för ett nytt matchavgörande mål när Syrianska besegrades.

Syrianskas återstående matcher

09/21 Örebro (h)

09/24 Halmstad (b)

09/30 Syrianska (h)

10/16 Malmö- (b)

10/23 Gais (h)

GÄVLE. Syrianska får svårt att klara sig kvar i allsvenskan efter en ny blytung bortaförlust. Mot Gefle dröjde det bara två minuter innan Södertäljelaget hamnade i underläge.

Gefles Mikael Dahlberg har fått målskyttet att lossna efter några tunga år i Djurgården. På sina nio mål toppade han den interna skytteligan överlägset, och säkerligen var det många hemmafans som förväntade sig att han skulle öppna målskyttet även mot Syrianska.

Chocköppning av Gefle

Istället var det en mittback som gav hemmalaget ledningen. Matchen var blott två minuter gammal när Olof Mård mötte ett inspel från vänsterkanten och nöp till direkt. Bollen fick en enorm fart när den letade sig upp i Christian Frealdssons nättak.

Men Syrianska kom tillbaka in i matchen och fick även utdelning i den 68:e minuten. Razak Omotoyossi serverade Isa Demir som stänkte in kvitteringen. Men måljublet tystades per omgående av publikfavoriten Mikael Dahlberg. Anfallaren dunkade in sitt tionde mål för säsongen, ett mål som innebar tre nya poäng till allsvenskans nordligaste klubb.

Prekärt läge för Syrianska

För Syrianskas vidkommande var slutresultatet, 2-1, desto tyngre. Laget har nu två poäng upp till Trelleborg som innehar kvalplatsen, dessutom har skåningarna en match mindre spelad.