Tisdag 28 Sep
Stockholm

Allsvenska-profilen åtalas på sex punkter

Rättegången startar den 27 september. Döms den före detta spelaren riskerar han fängelse.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Kvinnans desperata mejl

"17 februari 2011, klockan 02.43: "Just nu lugnt...efter en par timmars "slagsmål" och släng av taskiga ord så går NN och lägger sig...// Innan han gjorde det slängde han nycklar på mig, tryckte upp mig mot väggen i stryptag.. jag satt på toa, han kom in tog tag i mig och böjde ryggen mot toasitsen och huvet in i väggen. Det gjorde jätteont och jag sa åt han att sluta... han sa håll käften, du ska ut härifrån jävla psyko... Innan detta hade jag packat väskan och sa att jag åker i morgon, så slipper vi detta...// Han tar i mig, och vrider om armarna, han går i väg ett tag..." Mejlet är taget från Expressen.

STOCKHOLM. Den föredetta spelaren var en av allsvenskans stora profiler. Nu åtalas han för bland annat grovt kvinnofridsbrott. Om han döms riskerar han fängelse.

- Han ser fram emot att få det här prövat i domstol, han har inte alls samma syn på det som har hänt, säger hans advokat Bo Sääf till Expressen.

Den föredetta fotbollsspelaren greps den 29:de augusti efter att grannar hört en desperat kvinna ropa på hjälp. Profilen ska då ha lyft upp kvinnan och hållt henne nästan en meter utanför balkongräcket. Händelsen ska vara en incident i det som flickvännen beskriver som "ett terrorår" som bestod av "våld och hot".

- Han tycker det är jobbigt att sitta frihetsberövad, säger Sääf till Expressen.

Rättegången kommer pågå i två dagar och startar den 27 september.

Kommentera
Kopiera länk
Dela