Elfsborg besegrade serieledarna med 3-2 i en svängig match.

2. Elfsborg 51

3. AIK 50

4. Häcken 42

5. Gais 42

BORÅS. Elfsborg har väckt liv i allsvenskan igen. Men mer om det sen - den första halvleken handlade framför allt om Erik Sundin. Stockholmaren inledde i den sjunde minuten med att skjuta 1-0 via Johan Karlsson efter att Daniel Mobaeck misslyckats med uppspel. Sen tog Elfsborg över taktpinnen och kunde kvittera i den 14:de minuten efter att Niklas Hult nickat 1-1 på Stefan Ishizakis inlägg. Boråsarna fortsatte att pressa på - men det var, just det, Erik Sundin som fick chanserna. Två gånger kom han helt fri med Jesper Christiansen i Elfsborgs-målet. Två gånger misslyckades han att förpassa bollen in i nätmaskorna.

Fantastiska inlägg

Stefan Ishizaki fortsatte i den andra halvleken att skicka in inlägg och det skulle resultera. I den 58:de minuten hittade han Anders Svensson som behövde två försök på sig för att sätta dit 2-1 på sin egen retur. Helsingborgs replik skulle komma snabbt - bara fem minuter senare. Då drog Elfsborgs David Elm, Markus Holgersson i tröjan. En situation som uppstår vid mer eller mindre varje fast situation - men domare Stefan Johannesson hade ögonen på den Elfsborgs-forwarden. Straff och rutinerade Mattias Lindström hade is i magen och satte den säkert högt till vinster.

Men i den svängiga matchen skulle Elfsborg få sista ordet. Jon Jönsson bombade en frispark i den 68 minuten via Daniel Mobaecks bakdel. 3-2 och ett mål som gör att Elfsborg kan fortsätta att drömma om guld - fast det ska mycket till om inte Helsingborg ska fixa det här - försprånget på sju poäng ska vara för stort för att tappas.