Tisdag 21 Sep
Stockholm

Syrianska har vittring på nytt kontrakt

1 av 2
2 av 2

Bottenstriden kommer bli knivskarp i år. Syrianska och Trelleborg ligger efter onsdagens matcher på samma poäng.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Bottenstriden

13. Mjällby. 26 matcher, 28 poäng.

14. Syrianska. 25 matcher, 24 poäng.

15. Trelleborg. 25 matcher, 21 poäng.

16. Halmstad. 25 matcher, 14 poäng.

Övriga matcher i onsdagens allsvenska matcher

Halmstad - Malmö FF 1-5

Trelleborg - Gais - 0-1

Norrköping - Gefle 1-1

 

SÖDERTÄLJE. Sharbel Touma sköt Syrianska till tre poäng och upp på kvalplats. Den rutinerade mittfältarens hårda skott överlistade John Alvåge och 2-1-målet avgjorde matchen.

Den förra Djurgården-spelaren var också inblandad i 1-0 målet. Touma stegade upp för att ta frisparken men petade till Nabir Oyal som tog skottet i stället - och fick en pangträff. Efter det fick Örebro en tveksam straff i den 24:de minuten efter att mannen med namnet - Risku Riski - kolliderat med hemmalagets Omar Jawo i straffområdet. Jubilerande ÖSK-veteranen Fredrik Nordback förvaltade straffen i sin 300:de match i det svart-vita laget. Men det var Syrianska som drog det längsta strået. På stopptid kunde matchens lirare, Sharbel Touma även göra 3-1. 

Efter 0-1 förlusten för Trelleborg passerar Södertäljelaget skåningarna i kraft av bättre målskillnad. TFF som inkasserade en ny 0-0 poängare efter att Gais avgjort i matchens sista självande minuter. Trelleborgarna hade då dominerat men haft förtvivlat svårt att göra det som räknas - mål.

För Halmstad har däremot tåget gått efter att Malmö gjort processen kort med halläningarna. 5-1 till MFF och HBK spelar garanterat i supertettan nästan säsong.

Kommentera
Kopiera länk
Dela