1 av 2
- Foto: Scanpix
2 av 2
- Foto: Scanpix

Syrianska har vittring på nytt kontrakt

Bottenstriden kommer bli knivskarp i år. Syrianska och Trelleborg ligger efter onsdagens matcher på samma poäng.


Bottenstriden

13. Mjällby. 26 matcher, 28 poäng.

14. Syrianska. 25 matcher, 24 poäng.

15. Trelleborg. 25 matcher, 21 poäng.

16. Halmstad. 25 matcher, 14 poäng.

Övriga matcher i onsdagens allsvenska matcher

Halmstad - Malmö FF 1-5

Trelleborg - Gais - 0-1

Norrköping - Gefle 1-1

 

SÖDERTÄLJE. Sharbel Touma sköt Syrianska till tre poäng och upp på kvalplats. Den rutinerade mittfältarens hårda skott överlistade John Alvåge och 2-1-målet avgjorde matchen.

Den förra Djurgården-spelaren var också inblandad i 1-0 målet. Touma stegade upp för att ta frisparken men petade till Nabir Oyal som tog skottet i stället - och fick en pangträff. Efter det fick Örebro en tveksam straff i den 24:de minuten efter att mannen med namnet - Risku Riski - kolliderat med hemmalagets Omar Jawo i straffområdet. Jubilerande ÖSK-veteranen Fredrik Nordback förvaltade straffen i sin 300:de match i det svart-vita laget. Men det var Syrianska som drog det längsta strået. På stopptid kunde matchens lirare, Sharbel Touma även göra 3-1. 

Efter 0-1 förlusten för Trelleborg passerar Södertäljelaget skåningarna i kraft av bättre målskillnad. TFF som inkasserade en ny 0-0 poängare efter att Gais avgjort i matchens sista självande minuter. Trelleborgarna hade då dominerat men haft förtvivlat svårt att göra det som räknas - mål.

För Halmstad har däremot tåget gått efter att Malmö gjort processen kort med halläningarna. 5-1 till MFF och HBK spelar garanterat i supertettan nästan säsong.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

1 timme sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

1 timme sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.

Åhman och Hellvig historiska nya världsettor

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, fortsätter skriva historia.

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02
Storstjärnan William Nylander har missat Torontos två första matcher i NHL-slutspelet. Det är ännu oklart varför.

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.