- Foto: Scanpix/ Andreas Hillergren

Besvärsnämnden: Beslut om omspel står fast

Matchen Malmö FF och Djurgården spelas om, trots MFF:s överklagan beslutade i dag en oening besvärsnämnd. Ett beslut som gjorde Per Ågren besviken: "Vi har att välja mellan pest eller kolera". Matchen kommer nu antagligen att spelas som en morgonmatch.


Vad har hänt?

Den 30 juli briserade åtminstone fyra smällare inne på Swedbank Stadion i Malmö under matchen mellan MFF och Djurgården.

Matchen avbröts direkt vid ställningen 1-0 till hemmalaget.

Svenska Fotbollförbundets Disciplinnämnd valde att fria Djurgården från ansvar över knallskotten och därför kommer matchen att spelas om i sin helhet den 15 oktober. Ett beslut som väckte stor irritation hos Malmö FF som överklagade - och förlorade.

I samband med kaoset kring matcherna gick Per Ågren till attack mot DIF i Aftonbladet, blandad annat med citatet: "Man har de fansen man förtjänar och det tycker jag att Djurgården har".

STOCKHOLM. Matchen mellan MFF och Djurgården avbröts efter att så kallade bangers kastats in. Omspel dömde Disciplinnämnden, ett beslut som MFF överklagade. Men Besvärsnämnden går på Disciplinnämndens linje och omspelet den 15 oktober står fast. Såhär skriver de i domen: 

"Med hänvisning till vad som upptagits i det föregående finner Besvärsnämnden att det inte kan anses styrkt att åskådare för vilka DIF ansvarade från den södra läktaren på Swedbank Stadion i Malmö kastat de knallskott som förorsakade att matchen mellan MFF och DIF den 30 juli 2011 avbröts, nämligen knallskott 1 - 4. Denna bedömning gäller även om man tillmäter det viss bevisbetydelse att något av knallskotten 5 och 6 emanerade från DIF-läktaren. DIF kan därför inte ådömas något ansvar härför. MFF:s överklagande ska således avslås."

"Vi har att välja mellan pest eller kolera"

När Nyheter24 når MFF:s sportchef är det en besviken Per Ågren som svarar.

Kommer ni överklaga?

- Kan jag inte svara på just nu, det är en styrelsefråga som kommer avhandlas i helgen, säger han till Nyheter24.

När kommer matchen spelas?

- Den kommer sannolikt spelas klockan 11.00 på morgonen, vi får inte tillstånd från polisen att spela på kvällen.

Vart kommer den spelas?

- Vi har att välja mellan pest eller kolera. Vi har en hemmaplan som inte klarar av tre matchers spel på fem dagar. Samtidigt har vi fans som vill se sitt lag på den nya arenan och företag som har bokat loger. Det kommer avhandlas på styrelsemötet.

Kommer det bli tal om gratis inträde?

- Det är en fråga vi kommer avhandla på helgens styrelsemötet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!