Söndag 25 Jul
Stockholm

Dif-profilerna gör sin sista match - hyllas med en bukett blommor

Mattias Jonson - Djurgårdens slitvarg.
1 av 3
Mattias Jonson - Djurgårdens slitvarg. Foto: FREDRIK PERSSON/SCANPIX
Pa Dembo Touray har lirat i klubben sedan 2000.
2 av 3
Pa Dembo Touray har lirat i klubben sedan 2000. Foto: Victor Lundberg/SCANPIX
Krigaren Jonson.
3 av 3
Krigaren Jonson. Foto: FREDRIK SANDBERG/SCANPIX

Slutet är här för Dif-ikonerna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Dan Blomberg hyllar spelarna

Järnkaminernas vice ordförande Dan Blomberg pratar om Mattias Jonson och Pa Dembo Touray.

Blomberg om Jonson:

"De har burit Djurgården under flera år. Framför allt Jonsson, som har varit ett föredöme."

"Jag har nog aldrig sett någon kämpa lika mycket som Mattias Jonson. Medan andra har hängt med huvudet när det har gått dåligt, lägger Jonson alltid in en ny växel. Och det är inte bara väldigt viktigt för laget, men även för supportrarna."

Blomberg om Touray:

"Dembo har varit med oss väldigt länge. Och bara det betyder väldigt mycket. Det är en person med en väldigt skön attityd som har blivit en ikon - även om han har blandat och gett."

"Det känns jättetråkigt. Personligen gillar jag dem väldigt mycket, men allting bra har sitt slut. Och det här kanske ger andra spelare att visa upp sig. I fotboll kan man inte vara allt för nostalgisk."

STOCKHOLM. Tillsammans har de tillhört klubben i totalt 17 år. På söndag gör ikonerna Mattias Jonson och Pa Dembo Touray sin sista match för blåränderna - men trots det kommer de endast att hyllas med en bukett blommor.

- Det har pratats väldigt mycket det här hos oss och någon spontanhyllning kommer att ske, men vi kommer inte att organisera någonting, säger Järnkaminernas vice ordförande Dan Blomberg till Nyheter24.

Touray kom till Djurgården redan 2000 och helgens drabbning med Halmstad blir hans 191:a för blåränderna. Mattias Jonson kom till Dif 2005 och blev snabbt en publikfavorit som alltid - trots sina skador - kämpade till 100 procent när han väl fick spela.

Men något tifo i deras sista match kommer det med all förmodan inte att bli.

- Nja, jag kan inte svara på det då ingenting är hundraprocentigt. Men det kommer ändå inte att bli någonting jättesärskilt. Hur mycket vi än ser upp till vissa spelare, så är det ändå laget som är nummer ett, säger Blomberg.

Årets Järnkamin

Mattias Jonson kan dock med annan hyllning utöver blommorna. Varje år får fansen välja en spelare som har utmärkt sig och utse honom till "Årets Järnkamin". Ett pris som säkerligen kommer att gå till den 37-årige slitvargen.

- Nu är resultaten inte klara än, men det är mycket som tyder på att det blir han som får priset i och med att han är nominerad, berättar Blomberg för Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela