Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

KD-profilen kritiserar polisbeslutet: "Ingen bra utveckling"

- 17/10/2011, 16:28 -
Caroline Szyber gillar inte beslutet.

Caroline Szyber gillar inte beslutet.

Tor Johnsson/SvD/SCANPIX

Nu ska Stockholmsklubbarna betala för polisnotorna.

STOCKHOLM. På måndagen bestämdes det att Stockholmsklubbarna kommer att få betala för poliskostnaderna i samband med idrottsevenemang. Nu kommenterar riksdagsledamoten Caroline Szyber (KD) beslutet.

- Detta med att polisen vill börja ta betalt för viss verksamhet känns inte som en bra utveckling, säger hon till Nyheter24.

Hon fortsätter:

- Jag förstår att polisen ser att det det är ett merarbete när det blir upplopp i samband med till exempel derbymatcher, men så kan det bli i samband med demonstrationer och motdemonstrationer. Och där skulle det inte vara tal om att vissa skulle stå för den polisnotan. Likaså svårt just sätta ett pris på detta arbete. Erfarenheten säger ju att en våldsam match oftast följs av en lugn.

Kollegan: "Jag välkomnar dagens beslut"

Erik Slottner, ledamot i polisstyrelsen och vice gruppledare för Kristdemokraterna i Stockholms Stadshus, håller dock inte med sin kollega och menar i stället att det är bra att polisen kommer att börja ta betalt för sina insatser.

- Jag välkomnar dagens beslut. Vi har vid flera tillfällen sett hur stora idrottsfester urartat med slagsmål, våld och skadegörelse. Jag tror att Stockholmarna är innerligt trötta på att skattepengar och polisresurser går till bevakning av idrottsevenemang. Förhoppningsvis kommer dagens beslut att på sikt leda till mindre oroligheter, säger han i ett pressmeddelande.

Szyber kommenterar Slottners uttalande:

- Behövs längre kommentar? Min kollega i stadshuset gick precis ut och var positiv, men så går han inte heller på fotboll eller hockey, säger hon.